Σε λειτουργια ο ανακαινισμενος δημοτικος παιδικος σταθμος Ιασμου

Στον «επαναπατρισμό» παιδιών που έφυγαν από την δομή στοχεύει η δημοτική αρχή

Σε ανακαινισμένο χώρο και με ανανεωμένο προσωπικό, άρχισε να επαναλειτουργεί ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ιάσμου, μετά από μία περίοδο παύσης περίπου τεσσάρων μηνών.

Ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ιάσμου, κ. Λεμονιά Μπάτζιου, ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση στους συνδημότες του και τους απηύθυνε κάλεσμα «επαναπατρισμού» των παιδιών που στο πέρασμα των ετών επέλεξαν να φύγουν από την δομή απευθυνόμενοι σε παιδικούς σταθμούς της Κομοτηνής και της Ξάνθης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Ιάσμου κ.Οντέρ Μουμίν τα παλαιότερα χρόνια, ήδη επί δημαρχίας του κ. Καζάκη υπήρχε άψογη λειτουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού με περισσότερα από΄50 παιδιά ηλικίας 2,5 έως και 5 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου να τον επιλέγουν, πραγματικότητα η οποία άλλαξε με τον συνολικό αριθμό των παιδιών που φοιτούν σε αυτόν να αγγίζει μόλις τα 13 με την πάροδο των ετών.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται ίσως στην μη κατανόηση της σημαντικότητας της δομής αυτής από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, οι προσπάθειες της οποίας είχαν ατονήσει, με την σημερινή διοίκηση να επιδιώκει την επιστροφή στο πρότερο καθεστώς, ανακαινίζοντας πλήρως τις υποδομές και ανανεώνοντας το προσωπικό, που απαρτίζεται από δύο παιδαγωγούς, έναν επιπλέον βοηθό, έναν οδηγό και μια μαγείρισσα.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου γνωστοποίησε και την υπηρεσία μεταφοράς των μαθητών με λεωφορείο του Δήμου που θα ξεκινήσει άμεσα μετά το τέλος της ολοκλήρωσης των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, δηλώνοντας την βεβαιότητά του ότι το επόμενο σχολικό έτος, ήτοι το 2022-2023 θα υπάρχει αύξηση 100% στον αριθμό των μαθητών της δομής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.