Σε Κομοτηνη και Ξανθη ο γιος του Ερντογαν

Με έντονο προεκλογικό άρωμα ενόψει εκλογών στην Τουρκία

Έντονο προεκλογικό άρωμα, καθώς τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην Τουρκία, είχε η διήμερη επίσκεψη στη Θράκη του γιου του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ Ερντογάν, παρόλο που από τον ίδιο η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε ως ιδιωτική.
 
Ο κ.Μπιλάλ Ερντογάν έφτασε στην Κομοτηνή λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου, μαζί με την οικογένειά του. Παρέστη στη μεσημεριανή προσευχή στο Εσκί τζαμί και αργότερα συνοδευόμενος από τους  εκλεγμένους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής μετέβη στην «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» όπου είχε συνομιλίες με εκπροσώπους της μειονότητας, ενώ προς τιμήν του διοργανώθηκε και μια μικρή γιορτή.
 
Εισερχόμενος στο κτίριο της «Ένωσης» ο κ. Ερντογάν απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κατά τον οποίο ανέφερε ότι σε συζητήσεις που είχε με ανθρώπους που επισκέφθηκαν τη Θράκη, αυτοί του μίλησαν για τις ομορφιές της περιοχής και έτσι του δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον να την επισκεφθεί,  σημειώνοντας  πως «εδώ υπάρχουν αδέρφια μας της τουρκικής μειονότητας».
 
Ερωτηθείς σχετικά με το αν η επίσκεψή του είναι προεκλογικού χαρακτήρα ο κ. Ερντογάν σημείωσε πως η εικόνα της Τουρκίας, παρόλο που έρχονται εκλογές, είναι διαφορετική με αυτή της Ευρώπης «που από άποψη οικονομικής ευημερίας δεν είναι πολύ καλή», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «θέλουμε, αν μπορούμε να συμβάλλουμε κι εμείς στην ανάκαμψη της Ευρώπης. Θα είναι για το καλό όλων των λαών».
 
Παράλληλα σχολιάζοντας τις εντυπώσεις του από τη νέα ελληνική κυβέρνηση υπογράμμισε πως «η περίοδος που περνάει η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολη» εκφράζοντας την ελπίδα «η Ελλάδα, να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να βγει από την κρίση. Αυτό επιθυμούμε κι εμείς».
 
Αμέσως μετά ο κ. Ερντoγάν επισκέφτηκε και τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ και ακολούθως μετέβη στην Ξάνθη, όπου την Κυριακή παρευρέθη σε τελετή χαμίτ στον Εχίνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.