Σε κατασταση εκτακτου αναγκης η Ροδος

Η κατάσταση των ενεργών μετώπων σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν έξι δημοτικές ενότητες της Ρόδου λόγω της πυρκαγιάς που πλήττει το νησί, με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλουδών, Αφάντου και Αρχαγγέλου, με απόφαση που εκδόθηκε προχθές, ενώ μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν ασταμάτητα στις φωτιές.

Την περασμένη εβδομάδα, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου και την περασμένη Κυριακή η Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου. Με τις νέες αποφάσεις, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί όλο το νησί της Ρόδου.

Σήμερα στην Κέρκυρα επιχειρούν σε δύο ενεργά μέτωπα σε δύσβατες περιοχές, ενώ από το πρωί στη συγκεκριμένη περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα.

Νωρίτερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός σε συνέντευξή του μίλησε σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα ως την δυσκολότερα «από πλευράς καύσωνα, γεγονός που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων που τυχόν εκδηλωθούν».

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 13 Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί 500 πυρκαγιές, 60-70 ημερησίως. Μάλιστα όπως είπε, από την αρχή του έτους έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 105 πολίτες για πρόκληση πυρκαγιάς, με τις περισσότερες υποθέσεις να αφορούν αμέλεια.

«Προβληματικό το Βορειοδυτικό και Βορειοανατολικό κομμάτι του Έβρου»

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό, επισήμανε στον ΣΚΑΪ για τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα στη χώρα ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, αποκαλύπτοντας ότι κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης κινδύνεψαν οι ζωές τριών πυροσβεστών. «Τους σώσαμε τελευταία στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Αρτοποϊός αναφέρθηκε και στον Έβρο τονίζοντας πως υπάρχει πρόβλημα «και στο Βορειοδυτικό και στο Βορειοανατολικό κομμάτι, καθώς η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.