Σε καλυτερη συνεργασια με τον νεο υπουργο Παιδειας ελπιζουν οι πρυτανεις

Καλύτερο κλίμα από ό,τι με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου διαπίστωσε ο Αθανάσιος Καραμπίνης

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προεδρείου των Πρυτάνεων με τον υπουργό  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων και Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιου Καραμπίνη. 

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης της Συνόδου των πρυτάνεων, στις 14 Ιανουαρίου, όπου και ο Υπουργός θα τους εκθέσει τις απόψεις του για τα θέματα τα οποία του έθεσαν οι πρυτάνεις. 

Όπως σημείωσε ο κ. Καραμπίνης με στον κ. Γαβρόγλου τέθηκαν θέματα που αφορούσαν τα πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων τα οικονομικά, τα θέματα της έλλειψης στελέχωσης, των οργανισμών αλλά και των μεταπτυχιακών.

«Ο Υπουργός θα έρθει στις 14 Ιανουαρίου για να μας πει τις θέσεις του και μετά θα διαμορφώσουμε την άποψή μας για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που πλήττουν τα πανεπιστήμια» σημείωσε ο πρύτανης του ΔΠΘ, τονίζοντας πως ο Υπουργός φάνηκε να αναγνωρίζει ότι χρίζουν λύσης πολλά από τα προβλήματα που του τέθηκαν.

Για αυτό και μέσα στο διάστημα που του δόθηκε θα ενημερωθεί για αυτά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αντιμετώπισή τους, τις οποίες και θα παρουσιάσει τελικά στην έκτακτη Σύνοδο. Πάντως όπως σημείωσε ο κ. Καραμπίνης από την επίσκεψη φάνηκε να είναι πολύ πιο καλό το κλίμα από ό,τι με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, παρόλο που οι πρυτάνεις παραμένουν επιφυλακτικοί μέχρι να δουν απτά αποτελέσματα από πλευράς υπουργείου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέλη Ιανουαρίου θα γίνει στη Θράκη η τακτική σύνοδος των πρυτάνεων, στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί ο Υπουργός Παιδείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.