Σε ηλικια 70 ετων στο Μπολου, εκανε το παιδικο ονειρο του πραγματικοτητα

Το πάθος του για οδήγηση μοτοσικλέτας τον οδήγησε να πάρει άδεια οδήγησης

Ο Καζίμ Τουντζά, 70 ετών, ο οποίος είχε όνειρο να αγοράσει μια μοτοσικλέτα από τα παιδικά του χρόνια, πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και έκανε πραγματικότητα το όνειρο του.

Πρόθυμος να οδηγήσει μοτοσικλέτες από τα παιδικά του χρόνια, δεν μπορούσε να οδηγήσει μοτοσικλέτα εξαιτίας της άδειας οδήγησης βαρέων οχημάτων που έλαβε το 1970. Όμως μετά τη συνταξιοδότησή του πέρασε με επιτυχία την εξέταση και έγινε ιδιοκτήτης άδειας οδήγησης μοτοσικλέτας στην ηλικία των 70 ετών.

Ο εκπαιδευτής του μαθήματος οδήγησης Μπουράκ Γκιουλέν και οι άλλοι υποψήφιοι αντιμετώπισαν με έκπληξη τον Τουντζά που πήγε να πάρει άδεια οδήγησης. Μεταξύ των άλλων ο εξεταζόμενος Τουντζά πέρασε τις γραπτές και πρακτικές εξετάσεις άδειας οδήγησης με την πρώτη.

Ο Καζίμ Τουντζά, εξήγησε ότι αγόρασε μοτοσικλέτα για χρήση στην πόλη μετά τη συνταξιοδότηση του. «Πήρα επαγγελματική άδεια οδήγησης το 1968 και άδεια οδήγησης βαρέων οχημάτων το 1970. Άρχισα να κάνω μεταφορές με το δικό μου αυτοκίνητο το 1973 και ήμουν φορτηγατζής μέχρι το 1993. Ξεκίνησα τις διεθνείς μεταφορές το 1993. Ταξίδεψα σε διάφορες ηπείρους, ταξίδεψα σε πολλές χώρες. Τώρα είμαι συνταξιούχος και χρειάστηκα μια μικρή μοτοσικλέτα για να χρησιμοποιήσω στην πόλη. Χάρη τον δάσκαλο μου και με λίγη προσπάθεια απόκτησα άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εκπαιδευτής οδήγησης του ήταν πολύ υποστηρικτικός και τον βοηθούσε «Δεν μπορώ να οδηγήσω στην πόλη. Όταν έχω μια δουλειά στην τράπεζα, πηγαίνω με τη μοτοσικλέτα μου. Αν και οδηγώ μοτοσικλέτες κατά διαστήματα από το 1968, αποκάλυψα ότι μου λείπουν κάποιες δεξιότητες. Χάρη στον εκπαιδευτή μου, έμαθα αυτές τις απαιτήσεις. Πήρα την άδεια οδήγησης μου από την πρώτη φορά».

«Λόγω της ηλικίας του ανησύχησα»

Ο εκπαιδευτής μοτοσικλέτας Μπουράκ Γκιουλέν σημείωσε πως ανησύχησε όταν συναντήθηκε με τον Καζίμ Τουντζά και ανέφερε «Όταν πρωτοήρθε ο Καζίμ λόγω της ηλικίας του ανησύχησα. Μιλήσαμε λίγο, και αφού έμαθα ότι ήταν οδηγός για πολλά χρόνια τόσο στην Ευρώπη όσο και εγχώρια, ανακουφίστηκα. Ήταν καλός μαθητής, προσπάθησε να κάνει αυτά που έλεγα και τώρα προχωράει τη ζωή του, κατέχοντας την άδεια οδήγησης του».

Πηγή: www.ensonhaber.com

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.