Σε Ιερεα χειροτονησε τον Στεφανο Ναλμπαντακη ο Μητροπολιτης Παντελεημων

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Προσκυνητών

Την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Στεφάνου, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Μαξίμου Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους, πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Προσκυνητών.
 
Πριν από το Μυστήριο της Χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον υποψήφιο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και τον κάλεσε να ακολουθήσει βιώνοντας την χαρά του Θεού, το Ευαγγέλιον του Οποίου καλείται να μεταδίδει στους πιστούς και του ευχήθηκε καρποφόροιερατικήδιακονία προς δόξα του Παναγίου ονόματος της Αγίας Τριάδος και προς σωτηρία ψυχών.
 
Κατά την αντιφώνησή του ο π. Στέφανος εξέφρασε τη χαρά που τον διακατέχει καθώς λαμβάνει τον δεύτερον βαθμό της Ιεροσύνης, συναισθανόμενος παράλληλα το βάρος του πνευματικού φορτίου και την ευθύνη ενώπιον Θεού και ανθρώπων.
 
Παρακάλεσε δε τους συμπροσευχομένους Πρεσβυτέρους, Διακόνους και το φιλόχριστο Λαό να τον θυμούνται στις προσευχές τους, ώστε να αναδειχθεί άξιος της κλήσεως.
 
Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου στον Προϊστάμενο του εν λόγω Ιερού Ναού π. Παύλο Σαπουνίδη, εξήρε δε το ήθος, την αφοσίωση και την προθυμία ανταποκρίσεως στα κελεύσματα του Επισκόπου και τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως και του ευχήθηκε καταλλήλως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.