Σε εξελιξη οι δηλωσεις κυψελων διαχειμασης και η υποβολη αιτησεων για την υλοποιηση προγραμματος για τη βελτιωση των συνθηκων παραγωγης και εμποριας των προιοντων της μελισσοκομιας

Στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι είναι σε εξέλιξη η καταγραφή των κυψελών που πρόκειται να διαχειμάσουν.
 
Στο πλαίσιο της καταγραφής αυτής παρακαλούνται όλοι οι μελισσοκόμοι να προσέλθουν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που υπάγονται, για να δηλώσουν των αριθμό των κυψελών διαχείμασης. Τελική ημερομηνία της δήλωσης είναι η 21/01/2019.
 
Η Διεύθυνση επισημαίνει ότι η δήλωση αυτή είναι υποχρεωτική  για τους κατόχους  μελισσοκομικών βιβλιαρίων και σε περίπτωση παράλειψής της θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.
 
Δοθείσης ευκαιρίας να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών για τις Δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών) και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις μελισσοσμηνών).
 
Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δικαιολογητικών είναι η  21 – 01 – 2019.
 
Η Αίτηση – Δήλωση, η οποία είναι κοινή και για τις δύο δράσεις, υποβάλλεται:
-Αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο
-Δια αντιπροσώπου
-Με συστημένη ταχυδρομική επιστολή στις διευθύνσεις των οικείων κέντρων Μελισσοκομίας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στις  Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.