Σε εξελιξη η εβδομαδα ηλεκτρονικου εμποριου

Εκπτώσεις και προσφορές έως 50% σε εκατοντάδες e-shops

Περίπου τριακόσια καταστήματα συμμετέχουν με εκπτώσεις και προσφορές έως 50% στην εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου που ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.
 
Οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από τις προσφορές στις οποίες θα προβούν εκατοντάδες ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) .
 
Οι προσφορές που έχουν ήδη ανακοινώσει τα καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.)
 
Πρόκειται για την 6η φορά που πραγματοποιείται η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία πραγματοποιείτο συνήθως στις αρχές Δεκεμβρίου αλλά αυτή τη φορά μεταφέρθηκε προκειμένου να μη συμπίπτει με τη Black Friday αλλά και με την έναρξη της περιόδου των χριστουγεννιάτικων αγορών.
 
Οι καταναλωτές μπορούν ήδη από την Δευτέρα 4 Μαρτίου να επισκέπτονται τη διεύθυνση https://ecommerce-week-2019.greekecommerce.gr/ και να ενημερώνονται για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν στην εν λόγω ενέργεια, καθώς και για τις αντίστοιχες προσφορές τους.
 
Τελευταία μελέτη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκτιμά ότι φέτος αναμένεται να αγοράσουν μέσω διαδικτύου προϊόντα περίπου 4 εκατομμύρια Έλληνες, ενώ η συνολική αξία των αγορών τους εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών, που έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο έστω και μια φορά για την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών, από 26,9% το 2012 διαμορφώθηκε το 2018 σε 40,2%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.