Σε ετοιμοτητα και επαγρυπνηση καλει η ΠΕΚ τους κτηνοτροφους ολης της χωρας

Με αφορμή τη συμφωνία

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεση της στη νέα συμφωνία και στα μέτρα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα εξέδωσε χθες η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, καλώντας παράλληλα τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφερόμενη στα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές αναφέρει τα εξής:

«Θα οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση και εγκατάλειψη της γης από αγρότες και κτηνοτρόφους. Οι κτηνοτρόφοι βιώνουν την κρίση από το 2006. Επιβιώνουν χάρη στους αγώνες και τις αντοχές τους. Η νέα συμφωνία, σε συνάρτηση με τη νέα ΚΑΠ, την έλλειψη βοσκοτόπων και την κακή κυβερνητική διαχείριση μέχρι τώρα, θα τους οδηγήσει στον αφανισμό ή στην πλήρη εξαθλίωση. Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο ο δρόμος του αγώνα και των κινητοποιήσεων.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην αποδεχτεί τη νέα συμφωνία και τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη μνημονιακή καταδίκη του πρωτογενούς τομέα.
Καλούμε επίσης τους κτηνοτρόφους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Νέες συνθήκες, νέες καταστάσεις, νέοι αγώνες. Οι κτηνοτρόφοι, από το 2006, έδειξαν ότι ξέρουν να αγωνίζονται. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα που κινδυνεύουν όχι μόνον οι ίδιοι αλλά και το μέλλον της χώρας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.