Σε επιπεδα 2010 παραμενουν συνταξεις και επιδοματα αναπηρων

Τρ. Καρούντζος: «Είναι μια προσπάθεια της πολιτείας να ευτελίσει το αναπηρικό κίνημα»

«Κολλημένες» στα επίπεδα του 2010 παραμένουν οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα, παρά τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Το θέμα θίγει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος, θυμίζοντας πως «το αναπηρικό κίνημα με πρωτοπόρο την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ζήτησε να δοθεί αύξηση αναπηρίας για τους αναπήρους με αίτημα το οποίο είχε τεθεί σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας το 2022» για να τονίσει πως «αποτελεί ντροπή και όνειδος για άτομα με αναπηρία να μην υπάρξει αύξηση στις συντάξεις και τα επιδόματα, να παραμείνουν ως έχουν σταθερές εδώ και πολλά χρόνια ενώ η ζωή καθημερινά ακριβαίνει, το κόστος , η ενέργεια, τα τρόφιμα, η ανεργία αυξάνεται».

Ο ίδιος επεσήμανε πως «ευελπιστούσαμε έστω και την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου που δόθηκαν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, αντ’ αυτού είδαμε να παραμένει το ποσό τους στο 2010» για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως  «είναι μια προσπάθεια της πολιτείας να ευτελίσει το αναπηρικό κίνημα, τους ανθρώπους του πόνου και των πολλαπλών προβλημάτων υγείας και να τους καθηλώνει οικονομικά σε επιδόματα και συντάξεις ζητιάνων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.