Σε επιφυλακη η Πολιτικη Προστασια του Δημου Κομοτηνης λογω «Μπαρμπαρα»

Πτώσεις δέντρων και λοιπών υλικών μόνο με υλικές ζημιές το πρώτο της «αποτύπωμα» στη Ροδόπη σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας Θέμη Τζενετίδη

Έτοιμος και για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου χιονιά ο Δήμος Κομοτηνής

Σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής προστασίας και το σύνολο των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής,  για τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η έλευση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και στην περιοχή μας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν και στην Ροδόπη από το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω αλλά και στις αρχές της εβδομάδας δεν δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα, τα οποία περιορίστηκαν σε πτώσεις κλαδιών και δέντρων, αλλά και λοιπών υλικών, όπως τούβλα, που όμως σε κάποιες των περιπτώσεων δημιούργησαν προβλήματα σε σταθμευμένα οχήματα αλλά και καταστήματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τούβλων που έπεσαν στον εξωτερικό χώρο καταστημάτων εστίασης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής από την ταράτσα κτιρίου και τα οποία ευτυχώς είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση μόνο υλικών ζημιών. Αντίστοιχες οι περιπτώσεις πτώσης δέντρου σε σταθμευμένα οχήματα σε τρεις τουλάχιστον διαφορετικές περιπτώσεις, επίσης δίχως τον τραυματισμό συμπολιτών.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομοτηνής όπως εξήγησε ο εντεταλμένος  σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής κ. Θέμης Τζενετίδης από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε αυξημένη ετοιμότητα και έσπευσαν όπου κλήθηκαν για την άμεση απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και λοιπών υλικών. Οι επαρχιακοί δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί  όπως εξήγησε ενώ μικροπροβλήματα παρόμοια με τα προαναφερθέντα σημειώθηκαν και σε οικισμούς του Δήμου όπου και πάλι οι αρμόδιες υπηρεσίες παρενέβησαν όπου ζητήθηκε, εξαιρουμένης της περίπτωσης του Τυχηρού όπου από πτώση δέντρου «κόπηκε» ο δρόμος και χρειάστηκε παρέμβαση για την απομάκρυνσή του.

Οι σφοδροί άνεμοι συνεχίστηκαν και χθες, με τα συνεργία του Δήμου να παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ όπως εξήγησε ο κ.Τζενετίδης η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και ένα τυχόν ψυχρό κύμα, με ισχυρή χιονόπτωση, τόσο σε επίπεδο μηχανημάτων, με αλατιέρες και το 4Χ4 όσο και σε επίπεδο αλατιού, με τις αποθήκες να είναι γεμάτες.  

Δεδομένης και της προβλεπόμενης συνέχειας της κακοκαιρίας ο ίδιος εξήγησε πως ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή τόσο με την Μετεωρολογική Υπηρεσία όσο και με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, παραμένοντας σε επιφυλακή για ό,τι τυχόν προκύψει.

Να υπενθυμίσουμε  πως με απόφαση των αρμοδίων, χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη, παρέμειναν κλειστά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, τα σχολεία στον Δήμο Ιάσμου, ενώ σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια της Ροδόπης λειτούργησαν κανονικά.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.