Σε εορταστικο κλιμα, παρουσια μελων και φιλων

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή πίτας του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Την Κυριακή 31/01/2016, στο Κέντρο Εκπαίδευσης «Μαχαίρα» του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης για την κοπή της Πίτας του Συλλόγου.
 
Το πρωί της ίδιας μέρας μέλη του παραρτήματος συνόδεψαν σε μικρή εξόρμηση τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου στο πλαίσιο προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων σχετικού με το βουνό. Στόχος της συνοδείας ήταν τόσο η ασφάλεια των μαθητών αλλά και η διδασκαλία πάνω σε ζητήματα πεζοπορίας.
Η πορεία ξεκίνησε στις 9:00 από το Οχυρό Νυμφαίας και ολοκληρώθηκε στην Πάνδροσο. Τα μέλη επέστρεψαν στο Κέντρο Επαίδευσης και ακολούθησε η κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Το φλουρί της Βασιλόπιτας κέρδισε το Τμήμα Ορεινής Διάσωσης ενώ τυχερή της ημέρας ήταν η κ. Κατεργάρη Τριανταφυλλιά, μέλος της ΕΟΔ Ροδόπης.
 
Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Κέντρο Εκπαίδευσης γι’ αυτό και η Ε.Ο.Δ. Ροδόπης ευχαριστεί θερμά όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον Ορειβατικό Σύλλογο ο οποίος και φέτος επισκέφτηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης «Μαχαίρα» δίνοντας ευχάριστη νότα στην εκδήλωση, ενώ καλεί, όσους θέλουν να σταθούν αρωγοί στο έργο της, να στηρίξουν την προσπάθεια επισκευής του Κέντρου (πρώην φυλάκιο «ΜΑΧΑΙΡΑ») με τη διάθεση είτε υλικών, όσον αφορά στους επαγγελματίες, είτε δωροεπιταγών σε καταστήματα υλικών οικοδομών. Η στήριξη της τοπικής κοινωνίας προς την Ομάδα είναι απαραίτητη δεδομένου ότι δε δέχεται καμία κρατική χρηματοδότηση ή επιχορήγηση.
 
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας ευχαριστεί θερμά το αρτοποιείο του κ. Δαλθανάση για τη δωρεά της βασιλόπιτας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.