Σε δημοσια διαβουλευση το σχεδιο νομου για τους Ιατρικους Συλλογους

Έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, τέθηκε από την Δευτέρα, 7 Αυγούστου, το σχέδιο νόμου «Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί Ιατρικών Συλλόγων», με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να απευθύνει πρόκληση συμμετοχής, καταθέτοντας προτάσεις με στόχο την βελτίωση των διατάξεων του νομοσχεδίου προς του κοινωνικού εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 25/08/2017 και ώρα 14:00.

Το Νομοσχέδιο εισαγάγει σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ, αίρει δυσλειτουργίες του παρελθόντος και καθιστά τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ στο επίκεντρο των προβλημάτων των γιατρών, ενδυναμώνοντας την ισχύ και την δράση τους. 

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σημείωσε πως  το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είχε εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση του τον Μάιο του 2014.

Η πρόταση του Σχεδίου Νόμου όπως επισημαίνεται διαμορφώθηκε από Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, νομικοί και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργίας του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων. 

«Το Νομοσχέδιο εισαγάγει σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων και του Π.Ι.Σ., αίρει τις  δυσλειτουργίες του παρελθόντος και καθιστά τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον Π.Ι.Σ. στο επίκεντρο των προβλημάτων των ιατρών, ενδυναμώνοντας την ισχύ και την δράση τους» αναφέρεται μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τέλος πως «ο σύγχρονος τρόπος λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Π.Ι.Σ. είναι προς όφελος του ιατρικού κόσμου και γενικότερα της Πολιτείας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.