Σε δημοσια διαβουλευση το σχεδιο για το Εθνικο Παρκο Ροδοπης

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε από χθες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) «Χαρακτηρισμός χερσαίων και υδάτινων περιοχών της Οροσειράς Ροδόπης, ως Εθνικό Πάρκο».
 
Η Προστατευόμενη Περιοχή Οροσειράς Ροδόπης χαρακτηρίστηκε ως Εθνικό Πάρκο (Ε.Π.) με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) υπ’ αριθ. 40379/01-10-2009. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της αρμόδιας Δ/νσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων, διαμόρφωσε το σχέδιο Π.Δ εξετάζοντας τους κανόνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη της περιοχής, τις διατάξεις της εθνικής μας νομοθεσίας και τις διατάξεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τη φύση και τη Βιοποικιλότητα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, καλεί όλους τους πολίτες και φορείς να συμμετέχουν στην εν λόγω δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέχρι και την 30ή Ιουλίου 2016 και ώρα 15:00. «Οι παρατηρήσεις, οι σχολιασμοί και οι απόψεις όλων θα εξεταστούν και θα συμβάλλουν στην οριστική διαμόρφωση του σχεδίου Π.Δ.», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το σχέδιο και να συμμετέχουν στη διαβούλευση μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου: http://www.opengov.gr/minenv/?p=7454

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.