Σε διαγωνισμο τα τρια μπαρακια της παραλιας Φαναριου απο την ΕΤΑΔ

Στις 18.000 ευρώ το έτος, με ορίζοντα τριών χρόνων, ανέρχεται το μίσθωμα που ζητά η εταιρεία

Στον αέρα βρίσκεται από την Τετάρτη ο Διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για τρεις θέσεις στην παραλία Φαναρίου, για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχείρησης αναψυκτήριου προς εξυπηρέτηση των λουόμενων και των επισκεπτών της περιοχής.

Πρόκειται για τρεις θέσεις 590 τ.μ. η κάθε μία, στην παραλία όπου οι ανάδοχοι μπορούν να τοποθετήσουν τροχήλατη καντίνα, με τις αντίστοιχες θέσεις εμβαδού 500 τμ για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων.

Η διάρκεια της μίσθωσης τους ορίζεται σε τρία έτη από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για δύο επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών.

Ενδιαφέρον θα έχει πώς θα ανταποκριθούν οι υποψήφιοι ανάδοχοι σε αυτούς τους όρους, μιας και η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, που σημαίνει πως οι όποιες συμβάσεις θα υπογραφούν στο μέσο της τουριστικής σεζόν, που είναι ούτως ή άλλως μικρή στην περιοχή μας (εκτός και αν βρεθεί λύση με τις προηγούμενες συμβάσεις, που είχαν υπογραφεί στα μέσα του καλοκαιριού).

Ένα άλλο εμπόδιο που παράγοντες της αγοράς κρίνουν ότι μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά, είναι το ποσό της μίσθωσης, μιας και η τιμή εκκίνησης είναι τα 18.000 ευρώ το έτος.

Ως μέτρο σύγκρισης να τονίσουμε πως στα αντίστοιχα μπαράκια στο Φανάρι, η τιμή εκκίνησης ανέρχονταν στις 27.395 ευρώ, αλλά και για τα τρία χρόνια της μίσθωσης (αν και ο Δήμος Κομοτηνής δίνει για το τροχήλατο όχημα 15 τ.μ., ενώ η ΕΤΑΔ 590 τ.μ.)

Να θυμίσουμε άλλωστε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΤΑΔ δίνει δυσθεώρητες τιμές, μιας και το 2017, όταν είχε γίνει ξανά ο διαγωνισμός, η πρώτη δημοπρασία ήταν άγονη, λόγω του υψηλού αντιτίμου, με την εταιρεία να μειώνει αρκετά την αρχική τιμή για να βρει ενδιαφερόμενους.

Αναμονή λοιπόν, και θα φανεί αν οι τιμές, και το ενδιαφέρον, θα παραμείνουν ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.