Σε «Αποστολος Μανουδης» ονομαστηκε το νοσηλευτηριο του 3ου Πειραματικου ΓΕΛ Κομοτηνης

Ευσταθία Παρασκευά, διευθύντρια «Οι δωρητές διαπαιδαγωγούν ηθικά τους μαθητές μας, τους διδάσκουν το μεγαλείο της ανιδιοτελούς προσφοράς»

Ελένη Κακουλίδου «Αν έχει κάτι αξία από το σύντομο πέρασμά μας στον κόσμο αυτό, είναι το αποτύπωμα που αφήνουμε με τις πράξεις μας, για το οποίο μας τιμούν οι σύγχρονοι και θα μας θυμούνται οι νεότεροι»

Σε «Απόστολος Μανούδης», τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου ιατρού, μετά την δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από την χήρα του, μετονομάστηκε το νοσηλευτήριο του 3ου Πειραματικού ΓΕΛ, το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου.

Σε μια λιτή εκδήλωση, τιμήθηκε η μνήμη του γιατρού αλλά και παρουσιάστηκαν τα είδη που προσφέρθηκαν, τόσο από την οικογένειά του, όσο και από άλλους δωρητές που θα ενισχύσουν την λειτουργία του νοσηλευτηρίου στο μέλλον.

Λαμπρό παράδειγμα για τους μαθητές

Όπως σημείωσε η κ. Ευσταθία Παρασκευά, η δωρεά στη μνήμη του ιατρού αφορά το εξεταστικό κρεβάτι και το παραβάν, τα οποία είναι αρκετά ακριβά υλικά και θα δυσκολευόταν το σχολείο να τα προμηθευτεί μόνος του.

Κατόπιν ένας εκ τω γονέων, ο κ. Μαργαρίτης Καψάλας τους έδωσε ένα ψυγείο, ενώ η κ. Βούλα Ελευθεριάδου, εκπροσωπώντας τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης δώρισε από ένα πιεσόμετρο, οξύμετρο και ζαχαρόμετρο, δεσμευόμενη πως θα ακολουθήσουν και άλλες.

Όσο για το πώς προέκυψαν οι δωρεές, η κ. Παρασκευά ζήτησε σχολικό νοσηλευτή γιατί έχουν περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονται την φροντίδα του, ενώ στην πρώτη τους συγκέντρωση με τους γονείς για μια πρώτη γνωριμία, τους μίλησε για τα διάφορα θέματα του σχολείου αλλά και τους μίλησε για το νεοσύστατο νοσηλευτήριο και την ανάγκη για εξοπλισμό.

Ζήτησε λοιπόν τη συνδρομή τους, ή να απευθυνθούν σε γνωστούς τους που μπορούν να βοηθήσουν, κάνοντας ένα άνοιγμα στην πόλη για να βοηθήσουν, μιας και οι πόροι του σχολείου δεν έρχονται μόνο από τον Σύλλογο Γονέων ή το κράτος, αλλά μπορεί να δεχτεί δωρεές από ιδιώτες.

Στην εκδήλωση είχε βρεθεί η κ. Ευθυμίου, μητέρα ενός εκ των μαθητών, που λόγω της μακροχρόνιας φιλίας της με την χήρα του κ. Μανούδη, την κ. Ελένη Κακουλίδου, που τους προσέφερε το εξεταστικό κρεβάτι και το παραβάν.

Η κ. Παρασκευά περιέγραψε την συγκίνησή όλων για την προσφορά στην μνήμη του Ιατρού, τον οποίο γνώριζαν όλοι για αυτό και αποφάσισαν να δώσουν το όνομά του στην αίθουσα, μιας και ήταν ένα άνθρωπος αγαπητός σε όλη την πόλη, και τα υλικά με τα οποία βοηθούσε την πόλη τόσα χρόνια, θα συνεχίσουν να βοηθούν τους μαθητές τους, και αποτελεί ανταπόδοση και σεβασμό στην μνήμη του.

Παράλληλα ελπίζει πως θα αποτελέσει και ένα παράδειγμα για τους μαθητές τους, μιας και πέρα από τα αντικείμενα, κρίνει ότι μέσα από αυτή την προσφορά, «οι δωρητές διαπαιδαγωγούν ηθικά τους μαθητές μας, τους διδάσκουν το μεγαλείο της ανιδιοτελούς προσφοράς».

«Σχολείο είμαστε, αυτές οι αξίες διδάσκονται εδώ, και τώρα έχουμε μια έμπρακτη διδασκαλία από αυτούς τους ανθρώπους» σημείωσε, ελπίζοντας πως το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλοι συμπολίτες μας, και σε άλλα σχολεία της πόλης, που έχουν σημαντικές ανάγκες, στα οποία μεγαλώνουν και διαπαιδαγωγούνται οι αυριανοί πολίτες, που ελπίζει πως αν θυμούνται κάτι από το σχολείο θα είναι οι ευεργεσίες αυτές με πολύ μεγάλη αγάπη για αυτούς που τις έκαναν.

Ελπίζει δε πως με τη σειρά τους, όταν έρθουν στη θέση τους, να ανταποδώσουν αυτό το έργο, με ανάλογες δράσεις. Οι μαθητές άλλωστε έχουν γνωρίσει το χώρο, και έρχονται συχνά στον νοσηλευτή και ζητούν την βοήθειά του, και η προσφορά του είναι εξαιρετικά πολύτιμη στο χώρο, σημείωσε.

Σημασία έχει το αποτύπωμα των πράξεών μας

Δική τους τιμή θεωρεί τόσο την αποδοχή των υλικών, όσο και την ονοματοδοσία της αίθουσας η κ. Κακουλίδου, μια πρόταση της κ. Διευθύντριας για την οποία την ευχαριστεί πολύ, μιας και τιμά την μνήμη του αλλά και την οικογένειά του, και συγκινεί όποιον γνώρισε τον εκλιπόντα τόσο ως γιατρό, όσο και ως άνθρωπο. «Είμαι βέβαιη πως αν ζούσε σήμερα ο Απόστολος, θα έκανε ο ίδιος την προσφορά αυτή» ανέφερε, τονίζοντας πως «αν έχει κάτι αξία από το σύντομο πέρασμά μας στον κόσμο αυτό, είναι το αποτύπωμα που αφήνουμε με τις πράξεις μας, για το οποίο μας τιμούν οι σύγχρονοι και θα μας θυμούνται οι νεότεροι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ευχήθηκε να είναι αχρείαστη η αίθουσα για λόγους υγείας, είναι όμως χαρούμενη που υπάρχει για να αξιοποιηθεί όλος ο εξοπλισμός αν χρειαστεί.

Παρών στην τελετή ήταν και η κ. Βασιλική Ευθυμίου, η οποία μετέφερε την έκκληση για ενίσχυση στην κ. Κακουλίδου, εξέφρασε την συγκίνησή της γιατί όλοι γνώριζαν τον γιατρό, ενώ ευχήθηκε όλοι να έχουν φίλους σαν την κ. Κακουλίδου, που ανταποκρίθηκε στην αφήγηση της συνάντησης μόλις την άκουσε, για να προχωρήσει στην δωρεά.

Συγκίνηση για την προσφορά

Την συγκίνησή της για την ονοματοδοσία της αίθουσας εξέφρασε η κ. Βούλα Ελευθεριάδου, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης. Το θώρησε δε ευκαιρία να δείξουν την καλή τους διάθεση απέναντι στα παιδιά, που είναι το μέλλον της πόλης, και δεσμεύτηκε να είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

Ενώνεται σχολείο και κοινότητα

Τέλος η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Βάγια Σερέτη, τόνισε πως δωρεές όπως αυτές αποτελούν μια γέφυρα ανάμεσα στο σχολείο και την κοινότητα, υποστηρίζουν την σημασία της αλληλεγγύης, θα βρουν μιμητές, μιας και διδάσκουν τους μαθητές μ το παράδειγμά τους. Υπογράμμισε δε πως δράσεις αυτές τους ενώνουν όλους, σχολείο και κοινότητα, ως ένα σύνολο ανθρώπων, με στόχο την ευημερία, την υγεία και την εκπαίδευση των μαθητών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.