Σε αποχη οι μαθητες του 1ου ΕΠΑΛ

Διαμαρτύρονται για τη συγχώνευση τμημάτων, τα εργαστήρια που παίρνουν νερό και την έλλειψη εξοπλισμού

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

Οι αίθουσες που παίρνουν νερά, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και η έλλειψη εργαστηριακού εξοπλισμού είναι οι λόγοι της αποχής των μαθητών.

«Η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των εργαστηρίων είναι θλιβερή» ανέφεραν οι μαθητές και εξήγησαν «με κάθε βροχή πλημμυρίζει ο χώρος των εργαστηρίων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων. Σοβάδες πέφτουν από τα ταβάνια εκθέτοντας τη σωματική μας ακεραιότητα και παράλληλα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κάνουν ζημιά στο εργαστηριακό εξοπλισμό».

Επίσης σύμφωνα με τους μαθητές επίκεται συγχώνευση των τμημάτων της Α Λυκείου, που από τέσσερα θα γίνουν τρία με αποτέλεσμα τον συνωστισμό των μαθητών στις αίθουσες. «Από τα 19 άτομα που έχει σήμερα το κάθε τμήματα, ο αριθμός τους θα ανέβει στα 28» εξήγησαν οι μαθητές.

Τέλος διαμαρτύρονται και για την έλλειψη εργαστηριακού εξοπλισμού. «Θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την έλλειψη εργαλείων στα εργαστήρια με συνέπεια να μην γίνεται σωστά η διδασκαλία» επεσήμαναν οι ίδιοι, γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την αποχή από τα μαθήματα για όσο χρειαστεί μέχρι να λυθούν τα προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία των μαθητών επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Κομοτηνής, καθιστώντας τον κοινωνό των προβλημάτων, και λαμβάνοντας δεσμεύσεις για τη λύση τους, όπου είναι δυνατόν, και την παρέμβασή του σε όσα δεν άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.