Σε απεργιακο κλοιο σημερα και η Ροδοπη

Φορείς και ομοσπονδίες εργαζομένων συμμετέχουν στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Παραλύει» κυριολεκτικά σήμερα όλη η χώρα με τη γενική απεργία στην οποία κάλεσε τους εργαζόμενους όλης της χώρας η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, οργανώνοντας συλλαλητήρια «απέναντι στη λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής Κοινωνίας», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η πρώτη και τη δεύτερη να αναφέρει πως «η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων». 

Απεργία και μεγάλο συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται και η Ροδόπη με τις ομοσπονδίες να καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία. Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους απηύθυνε το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής για συμμετοχή τους τόσο στην απεργία όσο και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.00 το πρωί με σημείο συγκέντρωσης τα γραφεία του Κέντρου. 

ΟΕΒΕΣ και Εμπορικός Σύλλογος παρόντες στην απεργία

Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυναν τόσο η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, με σημείο συγκέντρωσης της διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΟΕΒΕΣ στις 11.00, ενώ οι συγκεντρωμένοι θα επιδώσουν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και στον Δήμαρχο Κομοτηνής. 

Κάλεσμα στην απεργία και από την ΕΛΜΕ Ροδόπης

Συμμετοχή στην απεργία δήλωσε και η ΕΛΜΕ Ροδόπης με τους απεργούντες δασκάλους και καθηγητές θα βρίσκονται σήμερα στις 10:00 το πρωί στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης για παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με συλλόγους γονέων λόγω των εκπαιδευτικών κενών που παρουσιάζουν τα σχολεία του νομού. 

Ανεξάρτητη Ταξική Συγκέντρωση στην πλατεία

Στρεφόμενη κατά των σκοπών και των έως τώρα πεπραγμένων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κατηγορώντας πολιτικές δυνάμεις, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ταξική Συγκέντρωση καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νέα γενιά, τους συνταξιούχους, σε έναν «αγώνα κοινής δράσης στην κατεύθυνση της συσπείρωσης δυνάμεων και την ανασυγκρότηση του ταξικού κινήματος», διαμαρτυρόμενοι στην Πλατεία Κομοτηνής σήμερα στις 11.30 το πρωί. 

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι της περιοχής

Σε 24ωρη απεργία θα βρίσκονται και τα Μέσα Ενημέρωσης αφού, μετά από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα». Μετά από απόφαση και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης και τα Μέσα της περιοχής μας κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία. 

Ακινητοποιημένα και τρένα

Τέλος ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα και τα τρένα του ΟΣΕ λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.