Σε απεργιακο κλοιο σημερα και η Ροδοπη λογω εργασιακου νομοσχεδιου

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή - Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25

Ψηφίστηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, επί της αρχής, το νομοσχέδιο «Για την Προστασία της Εργασίας-Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής “Επιθεώρηση Εργασίας” – Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας-Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία-Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής».

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25. Επιφύλαξη για την Ολομέλεια δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Πλέον, το νομοσχέδιο βρίσκεται στη συζήτηση επί των άρθρων, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση, προτού τελικά κατευθυνθεί προς την Ολομέλεια. Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του αναμένεται να γίνει στις 17 Ιουνίου, ημέρα που εκτός απροόπτου τον λόγο θα πάρουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Την ίδια ώρα, σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να «κατεβάζουν ρολά» στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην Ροδόπη την συμμετοχή τους στην σημερινή απεργία έχουν ήδη ανακοινώσει πληθώρα φορέων και συλλογικοτήτων εργαζομένων, αρχής γενομένης από το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ροδόπης, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ροδόπης, που συνυπογράφει την ανακοίνωση με τον Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, τον Σύλλογο Εργαζομένων στις ΔΟΥ ν. Ροδόπης, το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ν. Ροδόπης «Οι τρεις ιεράρχες», που στο σύνολό τους «δίνουν ραντεβού» στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνεται στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να μεταβούν μέλη του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που σήμερα το πρωί αναχώρησαν με λεωφορείο και τελικό προορισμό το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα δώσουν το παρών στην εκεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τη συμμετοχή της στην 24ώρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 10 Ιουνίου  ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ενώ δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία όλης της χώρας καθώς τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συμμετέχουν στην απεργία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.