Σε απεργιακο κλοιο σημερα η χωρα

24ωρη απεργία προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ,ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΣ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ανακοίνωσε χθες και το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τετάρτη, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας με τους εταίρους.

Το μήνυμα της ΑΔΕΔΥ είναι «όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στη φοροληστεία, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, αγώνας μέχρι τη νίκη».

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις υπηρεσίες των δήμων αποφάσισε για την Τετάρτη και η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που χάνονται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης αποφάσισε να συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη χθες.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κατηγορούν την κυβέρνηση για μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Υποστηρίζουν επίσης ότι το τρίτο πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας θα οδηγήσει σε κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, με κατάργηση και υποβάθμιση μονάδων, απολύσεις, περικοπές μισθών και μείωση παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Έτσι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε εθνικό επίπεδο 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.