Σε απεργια κατεβαινουν οι εργαζομενοι στη Diaxon

Για το «ναυάγιο» στην κατάρτιση νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

48ωρη απεργία, αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στη DIAXON ABEE «Σπάρτακος». Αιτία της απεργίας οι άκαρπες μέχρι διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων, αναφερόμενο στο ιστορικό της υπόθεσης εξήγησε πως εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρίας μιας και η προηγούμενη ΕΣΣΕ έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

«Παρόλες τις προσπάθειές από την πλευρά μας καλόπιστα να βρεθεί μια λύση ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων με βάση την ακρίβεια και τον πληθωρισμό η Εταιρεία είναι ανένδοτη κι αρνείται να προχωρήσει σε βήματα συνεννόησης» επισημαίνει το σωματείο γνωστοποιώντας πως σε συνεδρίαση και ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου αποφασίστηκε η κήρυξη 48ωρης απεργίας από την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 7.00 έως το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 6.59 με αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.