Σε ανοιχτη επικοινωνια ο Δημος με το Υπουργειο Παιδειας για την επαναλειτουργια της βιβλιοθηκης Ξυλαγανης

Γιάννης Σταυρίδης: «Θα συνεργαστούμε με τους συλλόγους»

Για την προσπάθεια των κατοίκων της Ξυλαγανής να επαναλειτουργήσει η βιβλιοθήκη της περιοχής έκανε λόγο ο Δήμαρχος Μαρωνείας και Σαπών, κ. Γιάννης Σταυρίδης σε δηλώσεις του στον «ΠτΘ». Η προσπάθεια αυτή, όπως είναι πλέον γνωστό, αποτελεί πάγιο αίτημα των Ξυλαγανιωτών, ενώ προβάλλεται ηχηρά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Σύλλογο Πατεράδων μέσω της σελίδας «Να λειτουργήσει ξανά η Παιδική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής».

Το ζήτημα βρίσκεται εν εξελίξει, ενημέρωσε ο κ. Σταυρίδης, ενώ ο Δήμος είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας. Πρόσφατα, συνέχισε, και έπειτα από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου διεξήχθη διαδικασία καταγραφής των βιβλίων και του υλικού που βρίσκονται στον χώρο της βιβλιοθήκης με την συμμετοχή υπαλλήλου του Δήμου, του διευθυντή του Λυκείου Ξυλαγανής και ενός ακόμα εκπαιδευτικού, ενώ τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία, εξήγησε, ο δήμος αναμένει την τελική έγκριση. Στη συνέχεια, η βιβλιοθήκη θα ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα υποστήριξης και σε συνεργασία με τους συλλόγους θα καθοριστούν οι ώρες λειτουργίας της.

«Η ιστορία της βιβλιοθήκης, το έργο και η σημασία της για την τοπική κοινωνία και τα παιδιά της περιοχής είναι ήδη γνωστά», κατέληξε, «με την κατάργηση, δυστυχώς, του οργανισμού παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών η λειτουργία της τερματίστηκε και οι υπάλληλοί της απορροφήθηκαν από άλλες υπηρεσίες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.