Σε «Αιθουσα Θεσπιδος Δημητριου» μετονομαστηκε η Βιβλιοθηκη της Ιατρικης του ΔΠΘ

Εκδήλωση ονοματοδοσίας σε κλίμα συγκίνησης

Αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του Θέσπιδος Δημητρίου στην ίδρυση τόσο της Ιατρικής Σχολής όσο και του εργαστηρίου Ανατομίας, η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ πήρε την απόφαση να μετονομάσει την βιβλιοθήκη της Σχολής σε «Αίθουσα Θέσπιδος Δημητρίου». Η ονοματοδοσία τελέστηκε με συγκίνηση σε εκδήλωση που διεξήχθη στις 24 Νοεμβρίου. Την προσφορά του αείμνηστου Καθηγητή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και πολλές προσωπικότητες από τον χώρο της Ιατρικής, παλαιότεροι αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί.
 

Ο Θέσπις Δημητρίου ήταν εκείνος ο οποίος οργάνωσε εκ του μηδενός, λειτούργησε και εξόπλισε το εργαστήριο της Ανατομίας, ενώ διετέλεσε Διευθυντής του επί τριάντα πέντε έτη. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, έχει ποικίλα ερευνητικά ενδιαφέροντα, με κυριότερο γνωστικό αντικείμενό του την Ανατομία. Πρωτοστάτης στον χώρο της Ιατρικής, με πλούσιο ερευνητικό έργο και αμέτρητες επιστημονικές δημοσιεύσεις έχει διατελέσει Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος σε μεγάλο αριθμό Ιατρικών Εταιριών.
 
Σε δηλώσεις της κατά την τελετή η κ. Αλίκη Φίσκα, διευθύντρια του Εργαστηρίου Ανατομίας, ευχαρίστησε τον Καθηγητή για την τεράστια προσφορά του και εξέφρασε την χαρά και τη συγκίνησή της. «Ο καθηγητής Δημητρίου ήταν ο πρωτεργάτης για την ανάκληση των τριών πρώτων ετών της Ιατρικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη. Το 1988, όταν εκλέχθηκε καθηγητής της Ανατομίας, οι φοιτητές των τριών πρώτων ετών εκπαιδεύονταν στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους φοιτητές του Αριστοτελείου. Χάρη σε αυτόν ολοκληρώθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες το πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη» , δήλωσε αναλογιζόμενη την πορεία του Καθηγητή.
 

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο κ. Σταύρος Τουλουπίδης, Πρυτανεύων του ΔΠΘ., ο οποίος με συγκίνηση είπε χαρακτηριστικά «Πραγματικά νομίζω ότι η αίθουσα διδασκαλίας ανήκει σε αυτόν τον άνθρωπο!».
 
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η κ. Μαρία Δημητρίου, κόρη του Καθηγητή και επίσης Ιατρός. Ευχαρίστησε για την τιμή το Πανεπιστήμιο, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στον πατέρα της, αποτέλεσε έναν σταθμό για τη ζωή του, καθώς και για τη ζωή της ίδιας.
 

Πηγή φωτογραφιών: alexpoli.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.