Σε 6ο Δημοτικο και 3ο Γυμνασιο οι επισημοι Αγιασμοι της νεας σχολικης χρονιας στην Κομοτηνη

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων: «Ας φορούμε τις μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό, ας πετάξουμε όμως τις μάσκες της υποκρισίας από τη ζωή μας»

Στον αύλειο χώρο του 6ου Δημοτικού και του 3ου Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί φέτος ο Επίσημος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στην Κομοτηνή.

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 και στις 11.30 το πρωί αντίστοιχα σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας.

Η εγκύκλιος ορίζει πως παρά το γεγονός, πως η Εκκλησία εορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβριου στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του διευθυντή με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί́ όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, οπού θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί́.

Για τον τρόπο που θα τελεστούν οι αγιασμοί μίλησε το πρωί της Πέμπτης, 10 Σεπτεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής. «Η πανδημία είναι εκείνη που μας προσαρμόζει στα νέα δεδομένα και στον αγιασμό» ο οποίος όπως σημείωσε θα πραγματοποιηθεί ωστόσο κανονικά σε όλα τα σχολεία με βάση τα όσα ορίζει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου και κατόπιν συνεννόησης με τον Διευθυντή του σχολείου.

Οι αγιασμοί σύμφωνα με τον ίδιο θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί και θα ψαλεί και το τυπικό της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και το απολυτίκιο του αγιασμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απηύθυνε μέσα από την συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ευχές για καλή σχολική χρονιά τόσο στους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς, καλώντας «να φορούμε τις μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά να πετάξουμε τις μάσκες της υποκρισίας από τη ζωή μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.