Σχολικος Μαραθωνιος Ανακυκλωσης για τριτη χρονια στο Δημο Κομοτηνης

Με 34 σχολεία από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε η δράση ευαισθητοποίησης

Στην τρίτη του χρονιά μπαίνει ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής, που ξεκίνησε και επίσημα στο 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας Κίμωνα Λεχούδη, του Διευθυντή Θεόδωρου Επταμηνιτάκη και της εκπροσώπου του Followgreen Πολυξένης Παπαθεμελή.

Στη δράση αυτή ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας μέχρι στιγμής συμμετέχουν 34 σχολεία, και επεκτείνεται φέτος στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ξεκινώντας με τα Γυμνάσια, με την προοπτική να την αγκαλιάσουν και τα Λύκεια της Κομοτηνής.

Υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την εταιρία ΑΦΗΣ και τα Τηγανέλαια Θράκης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης www.followgreen.gr/komotini

Διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης

Τη βεβαιότητα ότι οι μαθητές θα αγκαλιάσουν και αυτή τη χρονιά τη δράση εξέφρασε ο κ. Λεχούδης, δείχνοντας προς όλες τις πλευρές πως μπορούμε να μειώσουμε τα απόβλητα και να διαδώσουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Ευχαρίστησε δε γονείς και εκπαιδευτικούς που ανταποκρίνονται κι αγκαλιάζουν όλες τις δράσεις του Δήμου Κομοτηνής καθώς επίσης τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής για την εξαιρετική δουλειά που κάνει.

Αφού αναφέρθηκε σε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, εξέφρασε την ελπίδα πως θα τους στηρίξουν ακόμα περισσότεροι, «για να διαδώσουμε το μήνυμα  ότι η ανακύκλωση ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες και θέλουμε το Δήμο πιο πράσινο και πιο λειτουργικό».

Θεωρεί μάλιστα πως η δράση και η προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών έχει ήδη αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, μιας και βλέπουν ακόμα και στις παιδικές χαρές τα παιδιά να μαλώνουν και να συμμορφώνουν τους ίδιους τους γονείς ώστε να μην πετάνε σκουπίδια κάτω, και να τα ξεχωρίζουν στους κάδους ανακύκλωσης.

Πράσινο σχολείο το 2ο Γυμνάσιο

Η έναρξη της δράσης στο 2ο Γυμνάσιο δεν έγινε τυχαία, μιας και είναι ένα πράσινο σχολείο που έχει λάβει στο παρελθόν και πράσινη σημαία, σημείωσε ο Διευθυντής κ. Επταμηνιτάκης.

«Υποστηρίζουμε θερμά την ανακύκλωση, χαιρόμαστε που ο Δήμος Κομοτηνής συμμετέχει στο πρόγραμμα και μας έδωσε τους νέους κάδους για να συμμετάσχουμε» ανέφερε.

Βέβαια ήδη το σχολείο τους προσπαθεί να κάνει ανακύκλωση για διάφορα υλικά, μαζεύοντας κυρίως καπάκια, που τα στέλνουν σε δομές για την αγορά αμαξιδίου, επιβραβεύοντας ηθικά και τα παιδιά που τα προσκομίζουν.

Η ενίσχυση της νοοτροπίας ανακύκλωσης γίνεται και εντός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τόσο στα μαθήματα αγωγής του πολίτη και στα μαθήματα νέας ελληνικής γλώσσας, αλλά και γενικότερα οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν το θέμα της ανακύκλωσης, ως  πολιτική του σχολείου, ώστε και τα παιδιά να αποκτήσουν την σωστή νοοτροπία από το σχολείο.

Ενθαρρυντικό μήνυμα από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τέλος η κ. Παπαθεμελή τόνισε ότι «οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στέλνουν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα ότι η ανακύκλωση συνεχίζεται παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες». Για αυτό και κάλεσε τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά προμηθεύοντάς τα με ανακυκλώσιμα υλικά ή δωρίζοντας πόντους μέσω της πλατφόρμας. Όπως γίνεται εδώ και δύο χρόνια, στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο Δήμος σε ειδική εκδήλωση θα βραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν, ενώ τα πρώτα σε επιδόσεις θα λάβουν χρηστικό δώρο για την σχολική τους μονάδα.

Κάλεσε λοιπόν όλους να γραφτούν στο www.followgreen.gr/komotini ώστε να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το εγχείρημα του Δήμου για ένα πιο πράσινο και καλύτερο περιβάλλον.

Προσκλητήριο Ανακύκλωσης από το Δήμο Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής ενεργοποιεί τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», για τρίτη χρονιά, τόσο για τα αξιοσημείωτα αποτελέσματά του στην ανακύκλωση, όσο και για τις συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί νηπιαγωγείων και δημοτικών καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο (μόνο δημοτικά), μπαταρίες και φέτος προστίθεται ένα ακόμη ρεύμα, το τηγανέλαιο. Εκτός από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, θα συμβάλλουν στη δράση και τα γυμνάσια του Δήμου, τα οποία με τη σειρά τους θα ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους χαρτί και μπαταρίες.

Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Το Followgreen, θέλοντας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια αυτή, προχώρησε σε προμήθεια 100 χάρτινων κάδων ανακύκλωσης για τις σχολικές μονάδες.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες. Ο Δήμος Κομοτηνής φιλοδοξεί οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.