Σχολικο Προγραμμα «Θεραπευτικης Ιππασιας» στο Ειδικο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

«Τα οφέλη τεράστια για όλους»

Καινοτόμο πρόγραμμα Θεραπευτικής Ιππασίας υλοποιεί φέτος το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. 

Περιγράφοντας τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί του σχολείο εξηγούν πως «ενδοσχολικά ολοκληρώσαμε πληθώρα δραστηριοτήτων που έφεραν σε επαφή τους μαθητές μας με ένα από τα υπέροχα ζώα, το άλογο. Κατασκευές, παιχνίδια στον διαδραστικό πίνακα και τόσα άλλα συνέβησαν στην σχολική τάξη». 

Όλα αυτά όμως ήταν μόνο το ένα μέρος του προγράμματος καθώς, σύμφωνα πάντα με τους εκπαιδευτικούς, όταν ο καιρός άνοιξε «πλέον άρχισαν οι επισκέψεις στο φυσικό χώρο των αλόγων και δουλέψαμε με τους υπέροχους νέους φίλους μας τη ΝΕΦΕΛΗ και τον ΟΔΥΣΣΕΑ. Καλλωπισμός, φροντίδα, τάισμα, επαφή και επικοινωνία είναι τα βασικά στοιχεία κάθε επίσκεψης μας». 

Οι ίδιοι εκμυστηρεύθηκαν πως «οι μαθητές μας πάντα ξετρελαίνονται με τις δράσεις αυτές, όπως βέβαια και εμείς, οι εκπαιδευτικοί που τους συνοδεύουν. Τα οφέλη τεράστια για όλους».

Οι εκπαιδευτικοί δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν θερμά την κ. Ζωή Λαφτσή «που σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΔΑΔΑΑ, συνδράμει στην υλοποίηση του προγράμματος». Επίσης «τον κ. Λυκούδη Νικόλαο, πρόεδρο της εταιρείας «ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» που στηρίζει την προσπάθεια μας αυτή καθώς και την κ. Γεωργία που μας μετέφερε με ασφάλεια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.