Σχολικα ειδη για τα παιδια των Κεντρων σε Κομοτηνη και Σαπες συγκεντρωνουν τα Παιδια Χωρια SOS Θρακης

Από την Δευτέρα 5 έως την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου καθώς και το προσεχές Σάββατο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “WeGrow Kids Festival”

Φελίνα Καζάκου, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης

«Απευθύνω έκκληση στήριξης αυτής της δράσης γιατί πρόκειται για συντοπίτες μας που έχουν τις δικές τους ανάγκες»

Παρόντα στο Παιδικό Φεστιβάλ “WeGrow Kids Festival” θα είναι στελέχη των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης το προσεχές Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, με διπλή μάλιστα «αποστολή».

Στελέχη του οργανισμού και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας της Κομοτηνής, όπως έκανε γνωστό μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης κ.Φελίνα Καζάκου, θα συμμετάσχουν στις εργασίες του Φεστιβάλ προκειμένου τόσο να ενημερώνουν τους συμμετέχοντες για τις δράσεις και τη λειτουργία των Παιδικών Χωριών και των παράλληλων δομών του οργανισμού όσο και για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των Κέντρων Στήριξης της Κομοτηνής και των Σαπών.

Η δράση της συγκέντρωσης σχολικών ειδών πραγματοποιείται φέτος σε όλη την Ελλάδα για πέμπτη χρονιά στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώνονται καινούργια σχολικά είδη για τα ωφελούμενα παιδιά των δύο δομών. Μάλιστα φέτος η συμμετοχή όσων το επιθυμούν κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ, όπως σημείωσε η ίδια, δεδομένης και της ακρίβειας αλλά και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οικογένειες και έχουν ως απόρροια την αδυναμία αγοράς σχολικών ειδών.

«Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και πολλές οικογένειες που είναι πολύτεκνες, αλλά ταυτόχρονα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε όλες αυτές τις μεγάλες ανάγκες, απευθύνονται στο κέντρο για αυτού του είδους τη στήριξη» ανέφερε η κ. Καζάκου χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως η χρονική διάρκεια της δράσης είναι από την Δευτέρα 5 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση προς όσους το επιθυμούν να αγοράσουν σχολικά είδη και να τα παραδώσουν στη δομή της Κομοτηνής, στην οδό Σκεπαστού και Βοσπόρου.

Η κ. Καζάκου αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του οργανισμού στο “WeGrow Kids Festival” κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική και καινοτόμα διοργάνωση, απευθύνοντας τις ευχαριστίες τόσο της ίδιας όσο και των συνεργατών των δύο κέντρων στις κ.κ. Σόφτα και Κυρέζογλου τόσο για τη συνεργασία όσο και για την ποιότητα της διοργάνωσης.

Στον χώρο υλοποίησης του Φεστιβάλ το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής θα διαθέτει το δικό του σταντ, με στόχο όπως τόνισε η ίδια «να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους που θα συμμετάσχουν και φυσικά για να προσφέρουν, όσοι επιθυμούν, κάποια σχολικά είδη».

Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης θέλησε να διευκρινίσει πως η δράση αφορά σε αγορά καινούργιων ειδών καθώς «σκοπός μας είναι να υπάρχει  ένας σεβασμός απέναντι στις ανάγκες των παιδιών και να μην δίνουμε μεταχειρισμένα είδη» απευθύνοντας πρόσκληση προς όσους το επιθυμούν να δώσουν το παρών και να στηρίξουν την δράση το προσεχές Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου στην είσοδο της πλατείας Εμπορίου όπου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ, από τις 10:00 έως τις 2:00 και από τις 5:30 έως τις 7:30.

«Απευθύνω έκκληση στήριξης αυτής της δράσης γιατί πρόκειται για οικογένειες που ζουν στη Ροδόπη, για παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στην Κομοτηνή, στις Σάπες, είναι συντοπίτες μας που έχουν τις δικές τους ανάγκες και νομίζω ότι είναι σημαντικό σε πρώτη φάση» κατέληξε η ίδια.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.