Σχολη Ορειβασιας για αρχαριους απο τον ΕΟΣ Κομοτηνης

Αιτήσεις μέχρι τις 30 Ιανουαρίου

Ο Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής για το 2022 διοργανώνει Σχολή Ορειβασίας αρχαρίων. Στη Σχολή μπορεί να συμμετέχουν ενήλικες (+18ετών) και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και ευχάριστη διάθεση.

Βασικός στόχος της Σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον και σε όλα τα πεδία, όπου δεν απαιτούνται αναρριχητικές τεχνικές.

Η σχολή ορειβασίας του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής είναι σύμφωνη με τον νέο εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και χορηγείται στους αποφοίτους βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της ΕΟΟΑ.

Υπεύθυνος Επικεφαλής Εκπαιδευτής της σχολής είναι ο οδηγός βουνού και εκπαιδευτής ορειβασίας κ. Αρχοντής Εξακοΐδης.

Η Σχολή ακολουθεί τη διδακτέα ύλη του κανονισμού εκπαίδευσης της Ε.Ο.Ο.Α. σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. http://www.eooa.gr/…/KanonismosEkpaideysis_27-03-2021.pdf

Διάρκεια

Η διάρκεια της σχολής είναι 10 ημέρες (πρακτικής εκπαίδευσης σε αλπικό πεδίο) και θεωρίας. Οι 10 ημέρες εκπαίδευσης γίνονται σε ορεινά συγκροτήματα της Ελλάδας ( Παγγαίο, Φαλακρό, Βαρδούσια, Όλυμπο) Πραγματοποιείται Σαββατοκύριακα με διανυκτερεύσεις. Η θεωρητική εκπαίδευση γίνεται με προβολές στα καταφύγια.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

  • Αίτηση εγγραφής
  • Πιστοποιητικό υγείας από παθολόγο ή καρδιολόγο
  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  • 3 φωτογραφίες


Λήξη κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών είναι 30 Ιανουαρίου 2022.

Οι συμμετέχοντες απαιτείται σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης να είναι μέλη Ελληνικού Ορειβατικού σωματείου εγγεγραμμένου στην Ε.Ο.Ο.Α..

Σε περίπτωση που δεν είναι, η εγγραφή – ετήσια συνδρομή στον Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής είναι 30 ευρώ.

Πρόγραμμα Σχολής

Ημέρα συνάντησης, γνωριμίας εκπαιδευτών και ενδιαφερομένων και δανεισμού υλικών, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις 17:00.

Πρόγραμμα

  • 11 Φεβρουαρίου
  • 12-13 Φεβρουαρίου
  • 26-27 Φεβρουαρίου
  • 1-2-3 Απριλίου
  • 15-16-17 Απριλίου

Εξοπλισμός

Παρέχεται από το σύλλογο υλικοτεχνικός εξοπλισμός (κράνη, κραμπόν, πιολέ, μποντριέ, αντίσκηνα). Δεν παρέχετε ο απαραίτητος προσωπικός εξοπλισμός (ρουχισμός, μπότες, υπνόσακος, ατομικός εξοπλισμός).

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος εκπαίδευσης είναι 250€. Προκαταβάλλεται το ποσό των 120€ στη 1η συνάντηση γνωριμίας και σε επόμενο μάθημα εξοφλείται το υπόλοιπο των διδάκτρων. Στην τιμή, δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις, οι οποίες γίνονται με ιδία μέσα, η διατροφή και οι διανυκτερεύσεις στα καταφύγια.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με τον Αρχοντή Εξακοΐδη τηλ 6944593064 ή στα email [email protected] & [email protected]

Επισημάνσεις

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και ενδέχεται να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, όταν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.