Σχολειο Βασικης Εκπαιδευσης για την ενταξη νεων μελων ανακοινωσε η Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Ροδοπης

32 ενεργά μέλη απαριθμεί σήμερα το Παράρτημα της ΕΟΔ στην Ροδόπη

Την έναρξη του σχολείου βασικής εκπαίδευσης νέων εθελοντών διασωστών ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου  η Ελληνική Ομάδα διάσωσης (ΕΟΔ) Ροδόπης σε μια ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε για το κοινό της πόλης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης για την προσφορά της, για τη διοργάνωση του Βασικού Σχολείου Εκπαίδευσης αλλά και για το πώς μπορούν ενταχθούν και αυτοί σε αυτήν και να  γίνουν ενεργά μέλη της.

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά μίλησε στον Παρατηρητή της Θράκης ο Υπεύθυνος του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης εθελοντών διασωστών Χάρης Παπαμαρκάκης ο οποίος ανέφερε

Όπως εξήγησε ο κ. Χάρης Παπαμαρκάκης, υπεύθυνος του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Εθελοντών Διασωστών, το καινούργιο σχολείο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα διαρκέσει 2,5 μήνες για να ενταχθούνε νέοι εθελοντές διασώστες στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Οι προϋποθέσεις που χρειάζεται να έχει κάποιος για να ενταχθεί στην ομάδα είναι να έχει ενηλικιωθεί να έχει θέληση και όρεξη για εθελοντισμό, προσφορά για το κοινό καλό. Ο κ.Παπαμαρκάκης τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για να συμμετέχει κάποιος στην ομάδα μας και υπάρχουν ρόλοι για όλους και για όλες τις ηλικίες. Από εκεί και πέρα όλα μαθαίνονται. Εμείς θα είμαστε εδώ για να δείξουμε και να μάθουμε σε όλα τα νέα μας μέλη φτάνει να υπάρχει θέληση. Σε όλα τα τμήματα που διαθέτει η ΕΟΔ υπάρχει εκπαίδευση και ο εθελοντής είναι ελεύθερος να επιλέξει εκείνος όποιο τμήμα επιθυμεί».

32 Ενεργά μέλη απαριθμεί το Παράρτημα της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην Ροδόπη

Τα μέλη που απαριθμεί το παράρτημα της ΕΟΔ Ροδόπης είναι 32 διασώστες που αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει την  βασική εκπαίδευση έχουν ενταχθεί στην ομάδα, έχουν ολοκληρώσει την προκεχωρημένη εκπαίδευσης του τμήματος που επιλέξανε και μπορούν αν το επιθυμούν να προχωρήσουν και σε επόμενα τμήματα. Σε κάθε επιχείρηση πέρα από αυτούς που εμπλέκονται στο πεδίο και έχουν περάσει την προκεχωρημένη εκπαίδευση υπάρχει η γραμμή υποστήριξης όπως και κέντρο επιχειρήσεων.

Μια φορά το μήνα μαθήματα πρώτων βοηθειών για όλους τους πολίτες

Ο κ. Παπαμαρκάκης  δεν παρέλειψε να  επισημάνει ακόμη ότι «μία φορά το μήνα κάνουμε πιστοποιημένα σεμινάρια  πρώτων βοηθειών βασικής υποστήριξης ζωής στην πόλη της Κομοτηνής και μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να έρθει να παρακολουθήσει το σεμινάριο και να πιστοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης».

Επίσης σημείωσε πως «στην πορεία της χρονιάς θα κάνουμε μια ανοιχτή ημερίδα με θέμα τις γενικές πρώτες βοήθειες για όλους όπου θα διαρκέσει 3 ώρες και θα είναι δωρεάν έτσι ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να έρθει και να ενημερωθεί για σωστές πρώτες βοήθειες που μπορεί να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.