Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας ιδρυεται στον ορεινο οικισμο Κενταυρου Ξανθης

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύεται στον ορεινό οικισμό Κενταύρου του δήμου Μύκης στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, με απόφαση του γενικού γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Γεράσιμου Σπάθη. Σε συνέχεια της απόφασης αυτής, δημοσιεύθηκε ήδη, από τις 15 Ιουλίου 2015, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων με επιλογή εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, στα οποία περιλαμβάνεται και το υπό ίδρυση τμήμα Κενταύρου.
 
Να σημειωθεί ότι από τις 5 Ιουνίου είχε κατατεθεί αναφορά στην Βουλή, του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που περιελάμβανε την επιστολή της σχολικής εφορείας του 14/Θ Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κενταύρου, με θέμα τη “Λειτουργία Τμήματος Δεύτερης Ευκαιρίας στον οικισμό Κενταύρου Δήμου Μύκης Ν. Ξάνθης». Στην αναφορά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζε την ανάγκη λειτουργίας Τμήματος Δεύτερης Ευκαιρίας στον μεγαλύτερο οικισμό του Δήμου Μύκης, στον Κένταυρο, «καθώς στερούνται του δικαιώματος στην εκπαίδευση πολλοί ενήλικες πολίτες».
 
«Η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς καταδεικνύει τη βούληση του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων να παρέχει ίσες δυνατότητες για την πρόσβαση στη Δια Βίου Μάθηση σε όλους τους πολίτες της χώρας και την σημασία της σύστασης Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας σε όλες τις περιοχές της χώρας, έχοντας ως στόχο τη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των εφοδίων σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο όλων των πολιτών», σημειώνει σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.