Σχολεια: Παρατεινεται η σχολικη χρονια

«Εντός του Ιουνίου θα γίνει η παράταση του σχολικού έτους» ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας

Την παράταση της σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, 17 Μαρτίου η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε αναφερόμενη στα σχολεία «εντός του Ιουνίου θα γίνει η παράταση του σχολικού έτους» ξεκαθαρίζοντας πως «είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Όπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί όπως είπε και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης, είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.

Σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.