Σχεδον ολοκληρωθηκαν οι εργασιες στους κομβους της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

Ως μοχλός πίεσης θεωρεί πως λειτούργησε η απόφαση μη παράτασης των προθεσμιών ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης

Τέλη Αυγούστου η ολοκλήρωση των εργασιών στους κόμβους, τον Σεπτέμβριο το τελευταίο γλυπτό

Ως μοχλός πίεσης για να ολοκληρωθούν τα έργα στους τρεις κυκλικούς κόμβους στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ θεωρεί πως λειτούργησε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.

Μάλιστα όπως τόνισε, οι περισσότερες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, και περιμένει πως μέχρι το τέλος Αυγούστου το έργο θα έχει τελειώσει.

Να θυμίσουμε πως στα μέσα του Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής είχε αποφασίσει να μην χορηγήσει νέα παράταση για το έργο ανάπλασης κυκλοφοριακών νησίδων στην Εκτενεπόλ, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων από τον εργολάβο που έχουν δημιουργήσει σημαντική όχληση για μεγάλο διάστημα στη γύρω περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, είχε τονιστεί πως η απόφαση λήφθηκε εν μέρει και ως μέσο πίεσης προς τον εργολάβο, μιας και απομένουν μερικές ημέρες πριν την λήξη της προηγούμενης προθεσμίας, και θεωρείται πως τα κομμάτια που απομένουν μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στο διάστημα αυτό.

Η προθεσμία παρήλθε, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος προσέφυγε κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που του έδωσε χρόνο για να συνεχίσει τις εργασίες, ώστε να μπορέσει να τις ολοκληρώσει μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

Αποτέλεσμα θα είναι να τελειώσει αυτό το έργο, το οποίο ταλαιπώρησε σημαντικά τους περίοικους αλλά και τους διερχόμενους, λόγω της στασιμότητας των έργων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αρκετό διάστημα ολοκληρώθηκαν οι διαβάσεις γύρω από τον κόμβο του ΟΑΕΔ, καθώς και οι περισσότερες εργασίες και στους τρεις κόμβους.

Το Σεπτέμβριο η τοποθέτηση του τελευταίου γλυπτού

Αυτό που απομένει είναι η αποκάλυψη του δεύτερου γλυπτού που τοποθετήθηκε, στον κόμβο του Προσκοπισμού, και η τοποθέτηση και του τελευταίου γλυπτού στον κόμβο του Μουσικού Σχολείου, κινήσεις ανεξάρτητες από το έργο των κόμβων.

Σύμφωνα με τον κ Γκαράνη, το τελευταίο γλυπτό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από το Σύλλογο «Αθηνίων» στις αρχές Σεπτεμβρίου, και να τοποθετηθεί στον κόμβο, κλείνοντας ουσιαστικά αυτό τον κύκλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.