Σχεδον δυο τονοι τροφιμων συγκεντρωθηκαν κατα το πρωτο τριημερο της δρασης «Ο Αη Βασιλης αργησε μια μερα» (+Gallery)

Αθλητικές διοργανώσεις, γυμναστικές και χορευτικές επιδείξεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδι και χορός συνέθεσαν την έναρξη της δράσης

Πανηγυρική ήταν η έναρξη της εθελοντικής δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας.
 
Με σύμμαχο τον μοναδικό ελληνικό ήλιο και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, οι διοργανωτές αλλά και οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία, ξεχύθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριημέρου στους δρόμους και τα καταστήματα της Κομοτηνής, που συμμετέχουν στην δράση φιλοξενώντας τόσο τους σάκους του Άη Βασίλη όσο και τις παράλληλες εκδηλώσεις που «κοσμούν» τη φετινή διοργάνωση.
 
Η αρχή έγινε με την λαμπρή τελετή έναρξης το πρωί του Σαββάτου, ξεκινώντας από το Βυζαντινό Τείχος της πόλης, από όπου και ξεκίνησε η παρέλαση από το Σωματείο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων και Αθλητικών Κέντρων και Επαγγελματιών Γυμναστηρίων «Διόσκουροι» με κατεύθυνση προς την κεντρική πλατεία της πόλης  υπό τους ήχους της μπάντας του Μουσικού Γυμνασίου της Κομοτηνής.


 
 Στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, με σύνθημα «Μία πόλη…μία δράση» οι μαθητές των γυμναστηρίων της πόλης μας έδωσαν τον ρυθμό αποδεικνύοντας τις χορευτικές και γυμναστικές τους ικανότητες, συνοδεία της κατάλληλης μουσικής επένδυσης από Djs, τους οποίους και μετέφερε στον χώρο των εκδηλώσεων το ΚΤΕΛ ν.Ροδόπης.  Ακολούθως η υπεύθυνη της δράσης κ. Άρτεμις  Τσολάκη σήμανε την έναρξη της δράσης, μοιράζοντας με τη βοήθεια του Άη Βασίλη, που ήταν παρών, τα πολύχρωμα σημαιάκια στους εκπροσώπους των ομάδων και των συλλόγων που συμμετέχουν φέτος στη δράση και οι οποίοι ξεπερνούν τους πενήντα.


 
Η πρώτη μέρα των δράσεων συνεχίστηκε δυναμικά με τη Στέγη Πολιτισμού Παράδοσης και Λαογραφίας « Φιλοτέχνες» να παίρνουν τη σκυτάλη με μία βραδιά αφιερωμένη στη μουσική και χορευτική παράδοση της Θράκης στο Καφενείο «Το Σοκάκι», ενώ ακολούθως οι εθελοντές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, έστησαν για το νεαρότερο «κοινό» της πόλης μας αλλά και των ευρωπαίων φίλων μας που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο μέσω των προγραμμάτων Erasmus μία βραδιά γνωριμίας δια μέσου Speed Dating στο Καφέ Βαρόσι. Ιδανικό τελείωμα της βραδιάς η live  μουσική βραδιά με τον Νίκο και την Ρομπέρτα που διοργάνωσε η Λέσχη Κομοτηναίων.


 
Η πιο πλούσια μέχρι στιγμής, από άποψη δράσεων, ήταν η Κυριακή, με τη σημαντικότερη ίσως ως προς τα μηνύματα που έδωσε δράση στα πλαίσια του «Άη Βασίλη άργησε μια μέρα» που διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, με πρωτοβουλία του νεοσύστατου Συλλόγου ΠΑΣ Πρωταθλητών και του Αθλητικού Συλλόγου «Ηρόδικος» με τίτλο «Ο Άη Βασίλης  τρέχει για την πόλη».


 
Οι διοργανωτές με την πολύτιμη συνδρομή σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας που αψήφησε το κρύο και έδωσε το «παρών», πέραν των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν, έφτιαξαν και το ψηλότερο δέντρο από γάλατα, κατατάσσοντας την εν λόγω εκδήλωση σε μία εκ των πιο επιτυχημένων έως τώρα δράσεων.


 
Παράλληλα οι μικρότεροι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, συνοδεία κλόουν, σε μία παιδική γιορτή που στήθηκε στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων, ενώ τα μεγαλύτερα «παιδιά» έλαβαν μαθήματα bowling στο Prime Time του Εμπορικού κέντρου Kosmopolis.
 

Το ρεμπέτικο μεσημεριανό γλέντι που στήθηκε στο Καφενείο «Το Μασάλι»  αποτέλεσε το απαραίτητο διάλειμμα για την αναζωογόνηση των δυνάμεων μας, ενώ αμέσως μετά η Λέσχη Lions «Ορφέας» Κομοτηνής παρέδωσε μαθήματα χειροποίητου κοσμήματος στο Ξενοδοχείο Δημόκριτος.
 
Το απόγευμα οι On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής «πάρκαραν» τα ποδήλατά τους έμπροσθεν του Wine Bar «Μαρμελάδα» όπου έκοψαν την πρωτοχρονιάτική βασιλόπιτά τους γεμίζοντας παράλληλα τους σάκους του Άη Βασίλη, ενώ ακολούθως το ερασιτεχνικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο» και την πολύτιμη συμμετοχή της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής υπό τη διεύθυνση του κ. Ζαγόρη, παρουσίασαν την παράσταση «Rock Ημερολόγια».


 
Οι κ.κ.Άννα Μαχαιροπούλου, η οποία είχε και την σκηνοθεσία της παράστασης, Ντέμης Καρελιάδης, Γιώργος Κουκαλιώτης, Λυδία – Γρηγορία Παπαϊωάννου και Εύα Σκότη, «απήγγειλαν» επί σκηνής κάποια από τα πιο διαχρονικά τραγούδια της ροκ μουσικής σκηνής, αναδεικνύοντας εκ νέου την αξία τους στο χρόνο, υπό την μουσική συνοδεία του συγκροτήματος Sentinel και την συμμετοχή των μουσικών κ.κ.Γιώργου Ευφραιμίδη, Δημήτρη Κούρκουλου, Απόστολου Μαρτσά, Μάκη Πατρωνιδη και Μπάμπη Συκάκη.


 
Την σκυτάλη έλαβε και πάλι η Λέσχη Κομοτηναίων για μία μουσική βραδιά με την Ασμίκ, αλλά και μία Oriental βραδιά που ακολούθησε από το αντίστοιχο τμήμα του Θρακικού Ωδείου, ενώ παράλληλα ο Άη Βασίλης εντρύφησε στα extreme sports πραγματοποιώντας μίας extreme προσγείωση στο Café Bar “State” με τον “Fly High”.
 
Η εβδομάδα ξεκίνησε δυναμικά καθώς οι Κομοτηναίοι και οι Κομοτηναίες είχαν σήμερα την ευκαιρία να εντρυφήσουν στην εναλλακτική μέθοδο γυμναστικής  Callanetics στη Λέσχη Κομοτηναίων, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το Καφέ – Delicatessen “Bakkal” στη βάση της λογικής ότι πρόκειται για μία αμφίδρομη δράση στην οποία συνεισφέρει όλη η τοπική κοινωνία προσέφερε σε όλους όσους γέμιζαν τον σάκο του Άη Βασίλη δωρεάν, ροφήματα, γλυκίσματα και Delicatessen προϊόντα του καταστήματος.  Η ημέρα κλείνει δίνοντας στην κυριολεξία τον λόγο σε όλους τους αθέατους «πρωταγωνιστές» της δράσης, τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας, με τη βραδιά καραόκε που διοργανώνει σήμερα το βράδυ βη Λέσχη Κομοτηναίων.


 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με λεγόμενα της υπεύθυνης της δράσης της κ. Άρτεμις Τσολάκη,  κατά το πρώτο αυτό τριήμερο εκδηλώσεων, μαζί με το εξαιρετικό ξεκίνημα των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την εορταστική περίοδο, με τον αγώνα μπάσκετ των μπασκετικών ομάδων της πόλης μας αλλά και παιδικές γιορτές που πραγματοποιήθηκαν σε κάποιους παιδικούς σταθμούς της πόλης, συγκεντρώθηκαν ήδη περισσότεροι από 2 τόνους τρόφιμα, φέρνοντας τον στόχο για την υπέρβαση των 7 τόνων που συγκεντρώθηκαν πέρυσι ακόμα πιο κοντά στην επιτυχή υλοποίησή του.
 
Υ.Γ.:Αναλυτικό φωτορεπορτάζ από τις δράσεις του πρώτου τριημέρου πατώντας πάνω στην κεντρική φωτογραφία του ρεπορτάζ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.