Σχεδον διπλασιαστηκαν οι κλινες εντατικης στο Νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης

Ιωάννης Πνευματικός: «Στα 16 χρόνια που διευθύνω το τμήμα ποτέ δεν φτάσαμε αυτόν τον αριθμό»

Οι χειρισμοί της Ελλάδας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοΐου σε πλατιές μάζες πολιτών αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί και έχουν κερδίσει τα εύσημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι μόνο τα περιοριστικά μέτρα που συνέβαλαν σε αυτό αλλά και  η ταυτόχρονη ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Ένα σύστημα υγείας που την περίοδο της οικονομικής κρίσης είχε γνωρίσει την απαξία με αλλεπάλληλες περικοπές χρηματοδοτήσεων και μνημονιακές πολιτικές που ωθούσε τους πολίτες (τουλάχιστον εκείνους που «τα έφερναν βόλτα») στο ιδιωτικό σύστημα υγείας.

Μία άλλη κρίση όμως, η παρούσα υγειονομική κρίση κατέστησε περισσότερο από ποτέ αναγκαία την ενίσχυση του ΕΣΥ. Έτσι πολιτεία (με ενίσχυση σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα) αλλά και πολίτες (συλλογικά ή ατομικά, μέσω γενναίων δωρεών) συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της στόχευσης.

Το παραπάνω γεγονός αποτυπώνεται βέβαια και στην περιοχή μας και στο νοσοκομείο αναφοράς της, στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Εκεί, όπως επεσήμανε μιλώντας το βράδυ της Κυριακής 19 Απριλίου στο δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗΝΕΤ, ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δρ. Ιωάννης Πνευματικός υπάρχει πλέον, για τα δεδομένα του νοσοκομείου, ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά αριθμός κλινών εντατικής θεραπείας.

«Τον Φεβρουάριο είχαμε  9 κλίνες εντατικής ανεπτυγμένες στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Με ταχύτατες διαδικασίες άνοιξαν και εξοπλίστηκαν άλλες 7 κλίνες. Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης διαθέτει εξοπλισμένες 16 κλίνες εντατικής» τόνισε ο κ. Πνευματικός συγκεκριμένα για να υπογραμμίζει πως «στα 16 χρόνια που διευθύνω αυτό το τμήμα ποτέ δεν φτάσαμε αυτόν τον αριθμό. Στις καλύτερες στιγμές το 2008 είχαμε φτάσει να έχουμε 12 κλίνες».
Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει πως «η ίδια εικόνα ισχύει σε όλη τη χώρα» για να εξηγήσει πως «αυτό είναι μια τεράστια ασφάλεια και δείχνει την τεράστια σημασία που έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τη χώρα μας».

Παράλληλα ο κ. Πνευματικός επεσήμανε πως «αυτή η κρίση μας έκανε να αναστοχαστούμε ορισμένα πράγματα. Μας έκανε να σκεφτούμε τι αξίζει περισσότερο στη ζωή μας. Πολιτεία και πολίτες έδειξαν τεράστια ωριμότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.