Σχεδον 400 αθλητες ετρεξαν στην ορεινη Νυμφαια

Στους δύο αγώνες που διοργάνωσε ο Σύλλογος Rodopi Runners

Με μεγάλη επιτυχία έλαβαν χώρα οι δύο αγώνες που διοργάνωσε ο Σύλλογος Rodopi Runners την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, τον 11ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας Tuvunu, μήκους 32 χιλιομέτρων, και τον ορεινό αγώνα Νυμφαίας «Κανόνι», μήκους 12 χιλιομέτρων.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την απειλή της βροχής, τα μέλη του Συλλόγου ήταν πολύ ευχαριστημένα από τη συμμετοχή, με περίπου 150 συμμετοχές στον αγώνα των 32 χιλιομέτρων, και γύρω στις 240 από τον αγώνα των 12 χιλιομέτρων, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος

«Συμμετοχές είχαμε από όλη την ΑΜΘ, αλλά και από όλα τα μέλη της Ελλάδας», σημείωσε, κάτι το οποίο πλέον έχει γίνει παράδοση για τους αγώνες, που είναι πλέον αναγνωρισμένοι στο πανελλήνιο χάρη στη διαρκή προσπάθεια εξέλιξης με στόχο να δίνουν υψηλού επιπέδου διοργανώσεις στους αθλητές, ώστε να προσελκύσουν και αθλητές υψηλού επιπέδου.

Οι διαδρομές των αγώνων

Η διαδρομή του 11ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας Tuvunu των 32 χιλιομέτρων, έχει θετική υψομετρική διαφορά 1.600 μέτρων. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε  από το Τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας στις 9 π.μ., ενώ και ο τερματισμός ήταν στο ίδιο σημείο. Ο αγώνας ακολούθησε τη κυκλική διαδρομή: Τουριστικό Νυμφαίας – Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου – Πυραμίδα 24 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο) – Πυραμίδα 22 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο) – Στρατιωτικό Φυλάκιο Δραγάτη – Υψομετρικό 784 μ. «Λιθάρι» – Ποτίστρα – Κανόνι – Υψομετρικό 564 μ. και επιστροφή για τερματισμό στο Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας.

Η εκκίνηση του αγώνα «Κανόνι» των 12 χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά 540 μέτρων, δόθηκε από το Τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας στις 9:15 π.μ., ενώ και ο τερματισμός ήταν στο ίδιο σημείο. Ο αγώνας ακολούθησε τη κυκλική διαδρομή: Τουριστικό Νυμφαίας – Παλιό Τελωνείο – Κανόνι και επιστροφή για τερματισμό στο Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο αγώνες γινόταν παλιότερα σε ξεχωριστές ημερομηνίες, φέτος όμως ο σύλλογος αποφάσισε να τους πραγματοποιήσει μαζί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.