«Σαθρες, εωλες και συκοφαντικες οι καταγγελιες της Ανεξαρτητης Συνδικαλιστικης Παρεμβασης»

Η απάντηση της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Ενότητας για τις καταγγελίες περί κακοδιοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενότητα (ΔΗΣΥΕ) με την οποία απαντά στις κατηγορίες που πρόσαψε στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και μέλος της ΔΗΣΥΕ  αλλά και συνολικά στην συνδικαλιστική παράταξη μέσω σχετικής συνέντευξης τύπου η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΣΥΕ έχει ως εξής: 

«Η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενότητα απαντάει στις σαθρές, έωλες και συκοφαντικές καταγγελίες της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης για καθεστώς αδιαφάνειας, σωματεία «φαντάσματα» και έντονη διαπλοκή της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
 
Για άλλη μία φορά οι συνάδελφοι της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης επιδίδονται στη προσφιλή τους δραστηριότητα καταγγέλλοντας για πολλοστή φορά τον Πρόεδρο Παντελή Μαγαλιό και την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής για καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής.
 
Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση είναι μία παράταξη κατ’ ευφημισμό «ανεξάρτητη». Πολιτικά πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο επικεφαλής της παράταξης Τάκης Μουμτζίδης είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξη που δώσανε τα μέλη του …ΣΥΡΙΖΑ, είπανε ότι η παράταξή τους δημιουργήθηκε τα χρόνια της κρίσης με σκοπό την «αλλαγή σελίδας» στο Εργατικό Κέντρο, αποκρύπτοντας ότι ο μόνος σκοπός δημιουργίας της παράταξης, είναι η εξουσία και το βόλεμα των μελών της. Αλήθεια μπορούν να μας  πούνε πως γνωρίζουν ότι το Εργατικό Κέντρο κακοδιοικείται  από το …2001 αφού η «ανεξάρτητη» παράταξή τους όπως είπανε ότι δημιουργήθηκε τα χρόνια της κρίσης μετά το 2011…
 
Τα τελευταία χρόνια, από το 2012 και μετά, μοναδικό της μέλημα είναι η υπονόμευση της πλειοψηφίας της νόμιμα εκλεγείσας Διοίκησης του Ε.Κ.Κ. με την συνεχή παρακώληση  της λειτουργίας και του έργου του Ε.Κ.Κ. και η προσπάθεια απαξίωσης του Προέδρου του Ε.Κ.Κ. Παντελή Μαγαλιού.
 
Καταγγέλλουν ότι δεν είχαν στην διάθεσή τους πριν το εκλογικό συνέδριο του Ε.Κ.Κ. (που έγινε τον Ιανουάριο), τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα των σωματείων, όμως η αλήθεια είναι παντελώς διαφορετική. Τα νομιμοποιητικά έγγραφα των σωματείων για το εκλογικό συνέδριο του Ε.Κ.Κ. ελέγχθηκαν, όπως ορίζεται από το καταστατικό, από τον Οργανωτικό Γραμματέα, κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων των σωματείων στο εκλογικό συνέδριο. Μέχρι την τελευταία στιγμή, περιμέναμε όλοι στο Εργατικό Κέντρο, την κατάθεση νομιμοποιητικών εγγράφων από σωματεία που πρόσκεινται και ελέγχονται από την «Ανεξάρτητη» Συνδικαλιστική Παρέμβαση. Τελικά αυτά παραδόθηκαν στον Οργανωτικό Γραμματέα κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν το εκλογικό συνέδριο. Αν και έγινε δεκτή η συμμετοχή τους στις εκλογές, όπως αποδείχτηκε, ήταν σωματεία τα οποία είχαν αδρανοποιηθεί από καιρό, τα Διοικητικά τους Συμβούλια είχαν λήξει και η εκλογή νέας Διοίκησής τους έπρεπε να γίνει κατόπιν διορισμού προσωρινής Διοίκησης από το Πρωτοδικείο που θα είχε ως μέλημα την διενέργεια εκλογών. Από τέτοια σωματεία προέρχεται και ένα εκλεγμένο μέλος της «Ανεξάρτητης» Συνδικαλιστικής Παρέμβασης στη Διοίκηση του Ε.Κ.Κ. Αν τα σωματεία αυτά είναι «φαντάσματα» ή όχι, θα κριθεί εν καιρώ… Πάντως το σίγουρο είναι ότι η προσκόμιση των νομιμοποιητικών εγγράφων την παραμονή των εκλογών, στέρησε την δυνατότητα ελέγχου της νομιμότητας αυτών των ενεργειών της λεγόμενης «Ανεξάρτητης» παράταξης…
 
Καταγγέλλουν ως «αποκορύφωμα αδιαφάνειας» και ως σύλλογο «φάντασμα» τον Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων-Παράρτημα Κομοτηνής, αλλά, και πάλι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Αναφέρονται σε ένα σύλλογο που αριθμεί πανελλαδικά 6000 μέλη (και όχι 3000 όπως καταγγέλλουν), και στη Ροδόπη, πράγματι, τα μέλη του είναι 350, αφού σύμφωνα με το καταστατικό του, μέλη του μπορούν να γίνουν εργαζόμενοι που εργάζονται σε τεχνικές, μελετητικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι σε τμήματα Μελετών Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών επιχειρήσεων και το προσωπικό του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοτικών Επιχειρήσεων με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Η Παρέμβαση του …Σύριζα, καταφέρεται εκ του πονηρού κατά του συγκεκριμένου σωματείου, με σκοπό να παραπλανήσει τους εργαζόμενους της Ροδόπης και να δυσφημίσει το σωματείο αυτό. Ο λόγος είναι ότι η  συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον κατασκευαστικό-τεχνικό κλάδο (χειριστές ανυψωτικών-σκαπτικών μηχανημάτων) τους γύρισε την πλάτη και δεν ακολούθησε τις μεθοδεύσεις τους και τις παρατυπίες τους στο Σωματείο Χειριστών Ανυψωτικών –Σκαπτικών Μηχανημάτων. Στις εκλογές του σωματείου, που έγιναν παραμονές εκλογικού συνεδρίου του Ε.Κ.Κ., ψήφισαν μόνο 90 άτομα εκ των οποίων τα 24 και εγράφησαν στο μητρώο μελών εκπρόθεσμα και δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο εργασίας των χειριστών! Κι όλα αυτά για να εκλέξει τρεις αντιπροσώπους στο συνέδριο η …φιλοκυβερνητική παρέα.
 
Κι αφού αναρωτιούνται πως γίνεται να αυξάνεται η δύναμη των σωματείων, (την ίδια στιγμή που η περιοχή μας έχει τόσο μεγάλη ανεργία που φτάνει στο 30%), ας πάρουν την απάντηση από τις πρακτικές τους: παραμονές του εκλογικού συνεδρίου του Ε.Κ.Κ. έγιναν εκλογές σε 4 σωματεία, με την οικονομική στήριξη (κάλυψη λειτουργικών εξόδων εκλογών και δικαστικών αντιπροσώπων) της «Ανεξάρτητης» Συνδικαλιστικής Παρέμβασης, σωματεία που ήταν ανενεργά αρκετό καιρό, με μοναδικό σκοπό να εκλεγούν αντιπρόσωποι που θα μπορούν να χειροκροτούν …«ανεξάρτητα». Παρεμπιπτόντως δε, ας απαντήσουν τι σκοπό εξυπηρετεί η ίδρυση το 2016 του σωματείου «Εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Ροδόπης» με την συνδρομή ακόμη και …συνταξιούχων (!), ενώ, υπάρχει και δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια το σωματείο Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και Περιφέρειας με 220 μέλη. Και τα 2 σωματεία αυτά είναι κλαδικά και έχουν σκοπό την στήριξη των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο… Συνεπώς η ίδρυση το 2016 του νεώτερου σωματείου Εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Ροδόπης, ας εξηγήσουν οι «ανεξάρτητοι», ποια συμφέροντα πολιτικά εξυπηρετεί…
 
Για όλες τις παραπάνω «καταγγελίες» τους, οι συνάδελφοι της «Ανεξάρτητης» Συνδικαλιστικής Παρέμβασης, δεν κατέθεσαν ένσταση, ούτε στο εκλογικό συνέδριο του Ε.Κ.Κ., ούτε στο Πρωτοδικείο. Κατέθεσαν μόνο ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών, η οποία όμως ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ  με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση ως παντελώς ΑΟΡΙΣΤΗ. Το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής είναι στη διάθεση του καθενός.     
    
Τέλος καταγγέλλουν άμεσα τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Κ. Παντελή Μαγαλιό ότι λειτουργεί περισσότερο ως «εργοδότης», παρά ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, επειδή ως άτομο, έχοντας το αναφαίρετο δικαίωμα για να προστατεύσει την τιμή κι υπόληψή του, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της κας Ρύϊας Πατσατζή, υπαλλήλου του Ε.Κ.Κ.. Έσπευσαν δε να παράσχουν την πολιτική τους στήριξη στην κα Πατσατζή, καθώς νομίζουν ότι μπορούν να μένουν ατιμώρητοι όσοι ασύστολα συκοφαντούν και λασπολογούν. Προφανώς, επίσης, θεωρούν ότι δεν υφίσταται κανένα ηθικό θέμα, η μόνη υπάλληλος του ΕΚΚ να μετέχει και στη Διοίκηση του εργοδότη ΕΚΚ υπό την «ανεξάρτητη» πολιτική τους καθοδήγηση…
 
Είμαστε σίγουροι ότι παραμονές της νέας δικασίμου που ορίστηκε με κατηγορούμενη την …εκλεκτή τους, θα εμφανιστούν πάλι στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για να δώσουν συνέντευξη, όχι για θέματα που αφορούν στα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά, για το …συμφέρον του μέλους της παράταξής τους κας Πατσατζή. Μέχρι τότε θα είναι εξαφανισμένοι και μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων, όπως έδειξαν και στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο του Ε.Κ.Κ. που αποχώρησαν όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την υπογραφή του 3ου μνημονίου, τις νέες μειώσεις συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας άλλα και για όλα τα ψέματα που η πολιτική τους παράταξη έχει «ξεφουρνίσει» τα τελευταία χρόνια. Εξαφανισμένοι ήταν, είναι και θα είναι από τους αγώνες των εργαζομένων. Αρκεί να θυμίσουμε ότι στην ΝΤΙΑΞΟΝ αυτοί οι «ανεξάρτητοι» έχουν δεχτεί και υπογράψει, οι εργαζόμενοι, να μην συμμετέχουν σε 24ωρες απεργίες της ΓΣΕΕ για να μην χαθεί το πριμ παραγωγικότητας!
 
Κλείνοντας, θέλουμε έτσι απλά, να ρωτήσουμε: Με αυτές τις πρακτικές θα μετατρέψουν το «απολίθωμα παλαιών πρακτικών συνδικαλισμού»  (όπως καταγγέλλουν ότι έχει γίνει το Ε.Κ.Κ.), σε κέντρο δημοκρατίας ή σε κέντρο χειροκροτητών της αντεργατικής λαίλαπας των καιρών; Την απάντηση την αφήνουμε στη κρίση των εργαζομένων και της κοινωνίας της Ροδόπης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.