Σαραντα πασχαλινα δεματα απο τη Φιλοπτωχο Αδελφοτητα Κομοτηνης

Θα μοιραστούν για ακόμα μια χρονιά σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας

Σαράντα πασχαλινά δέματα σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας θα διανείμουν το φετινό Πάσχα τα μέλη της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κομοτηνής, ξεκινώντας το πρωί της Τρίτης 20 Απριλίου, από τα γραφεία της Φιλοπτώχου.

Φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, λόγω της ανόδου των τιμών στα περισσότερα προϊόντα, σημείωσε η Πρόεδρος κ. Σμαρώ Μπραντζουκάκη, όμως κατάφεραν να συμπεριλάβουν στα δέματά τους 16 περίπου είδη, με τη διαφορά σε σχέση με πέρυσι ότι λόγω κόστους, έδωσαν κοτόπουλο αντί για αρνί.

Ανάμεσα σε αυτά είναι ζάχαρη, λάδι και άλλα, αρκετά όχι μόνο για το πασχαλινό τραπέζι αλλά και για τη συνέχεια.

Η κ. Μπραντζουκάκη σημείωσε πως, παρόλο που είναι από τη φύση της αισιόδοξος άνθρωπος, είχε ανησυχήσει πολύ φέτος, γιατί η αύξηση των τιμών στα περισσότερα προϊόντα, έκανε δύσκολο να συγκεντρώσουν τα είδη που ήθελαν.

Όμως τόσο τα μέλη, όσο και η ίδια, το ξανασκέφτηκαν, και αποφάσισαν να κάνουν την προσπάθεια για να γεμίσουν τα δέματά τους, και με ικανοποίηση μετέφερε πως δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να τα καταφέρουν, παρά τις δυσκολίες στην αγορά.

Αυτό οφείλεται στα «υπέροχα» όπως τα χαρακτήρισε μέλη της Φιλοπτώχου, που τους συμπαραστάθηκαν οικονομικά, καθώς και στο Δήμο Κομοτηνής, που τους βοήθησε για να καλύψουν ένα μέρος τροφίμων μακράς διαρκείας καθώς και λάδι.

Μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ τους έδωσε το κασέρι, γνωστή τυροκομική μονάδα τους έδωσε τη φέτα, και έτσι κατάφεραν να συγκεντρώσουν αυτά που ήθελαν.

Οι ανάγκες βέβαια είναι μεγάλες, ενώ και η αύξηση του ενεργειακού κόστους, σε συνδυασμό με την πανδημία, έχει φέρει σε δυσκολότερη κατάσταση και τους πολίτες, αλλά και τις επιχειρήσεις που συνήθως στηρίζουν το έργο τους.

Παρόλα αυτά είναι ενθαρρυντικό ότι τελικά, κατάφεραν να συγκεντρώσουν όσα χρειάζονταν, κάτι που η ίδια αποδίδει στο γεγονός ότι αυτή η κατάσταση, έκανε τους ανθρώπους να σκεφτούν τελείως διαφορετικά, και να αναρωτηθούν μήπως βρεθούν και αυτοί στην ίδια θέση αύριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.