Σαραντα νεοι εδωσαν αιμα στην Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Μεγάλες οι ανάγκες σε αίμα με την αρχή της χρονιάς

Σαράντα αιμοδότες, νέοι της πόλης, φοιτητές, αλλά και Δόκιμοι της Σχολής Αστυφυλάκων, προσέφεραν αίμα στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε στο κτίριο της Τσανάκλειου το πρωί του Σαββάτου που διοργάνωσαν οι e-Αιμοδότες σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Νοσοκομειακή Υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Οι νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, και έδωσαν και αυτοί σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, όπως τόνισε εκ μέρους της υπηρεσίας η κ. Παγώνα Κόφα, διανύουν μια δύσκολη περίοδο ως υπηρεσία αιμοδοσίας, με οριακά αποθέματα αίματος και έξαρση των ιώσεων και του κορωνοϊού.

Πάντα στις αρχές του χρόνου υπήρχαν χαμηλά αποθέματα, μιας και οι αιμοδότες συνήθως απουσιάζουν κατά τις γιορτές, ενώ η περίοδος των ιώσεων περιόρισε και μετά τις γιορτές τον αριθμό των συμπολιτών μας που δίνουν αίμα.

Για αυτό και παρακαλούν όλους τους αιμοδότες να προσέλθουν και να προσφέρουν έστω το ελάχιστο από τον χρόνο τους, μιας και υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν αυτό το δώρο ζωής.

Η Υπηρεσία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αιμοδοσίες εκτός υπηρεσίας, μιας και ο αιμοδότης νιώθει πιο όμορφα όταν βρίσκεται εκτός νοσοκομειακού χώρου για να προσφέρει αίμα, όπως για παράδειγμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Παράλληλα πραγματοποιούν προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης σε σχολεία και συλλόγους, για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού και των μελών των συλλόγων της πόλης για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ειδική μνεία έκανε δε στην Σχολή Αστυφυλάκων, οι δόκιμοι της οποίας πάντα έρχονται για αιμοδοσία όταν τα αποθέματα είναι χαμηλά.

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον πληθυσμό γιατί δεν θέλουμε αιμοδότες συγγενικού περιβάλλοντος, θέλουμε εθελοντικό αίμα, ευαισθητοποιημένους αιμοδότες που θα έρχονται τουλάχιστον δύο με τρεις φορές το χρόνο για να δίνουν το αίμα τους» ανέφερε, τονίζοντας την ανάγκη, η διάθεση προσφοράς που κορυφώνεται μετά από τραγικά συμβάντα, να γίνει σταθερή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.