Σαν «Προβατα επι Σφαγη» εστειλαν στον Εβρο 936 νεοσυλλεκτους αστυφυλακες

Σε μια άνευ προηγουμένου καταπάτηση του Προεδρικού Διατάγματος και συγχρόνως παντελώς ανεύθυνη απόφαση, κατέληξε χθες το βράδυ η ηγεσία της Αστυνομίας, που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τόσο από ανώτατο διοικητικό στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ένωσης Αστυφυλάκων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των αντιδράσεων των συνδικαλιστικών Ενώσεων, για ενίσχυση της φύλαξης στης παραμεθόριες περιοχές και συγκεκριμένα στον Νομό Έβρου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με εντολή, αποφάσισε να στείλει στα σύνορα 936 νέους αστυφύλακες που μόλις πριν από λίγες ημέρες εξήλθαν από τις Σχολές των Αστυφυλάκων.

Προεδρικό Διάταγμα άρθρο 5 του Π.Δ 85/2011 (Α΄ 207)

«Οι νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες τοποθετούνται υποχρεωτικά και δεν μετακινούνται για οποιοδήποτε λόγο για ένα (1) τουλάχιστον έτος σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Μεταγωγών Δικαστηρίων, καθώς και σε Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας, Τμήματα Τροχαίας, Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και Αστυνομικούς Σταθμούς».

Η «Άρση του Προεδρικού Διατάγματος»

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, με «πραξικοπηματικού» χαρακτήρα τακτικές, τροποποίησαν το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ). 100 που προβλέπει ότι για ένα χρόνο οι νέοι αστυνομικοί δεν μπορούν να μετακινηθούν μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, σε παραμεθόριες περιοχές, καθώς τόσο η απειρία όσο και η διαχείριση δύσκολων καταστάσεων στην περιοχές, όπως η περιοχή του Νομού Έβρου (λαθρομετανάστες κ.τ.λ) θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και την ασφάλεια της περιοχής. Η εντολή δόθηκε την περασμένη Τετάρτη με την δικαιολογία, ότι στις 2 Οκτωβρίου θα αντικαταστήσουν το ήδη υπάρχον πρώτο εκστρατευτικό Σώμα. Να σημειωθεί ότι με δεδομένο ότι οι οικειοθελείς προσφορές για απόσπαση είναι ελάχιστες, το δεύτερο Σώμα Έβρου αναμένεται να είναι μειωμένο στο μισό σε επίπεδο στελέχωσης, πλην όμως μεταβάλλονται και οι καιρικές συνθήκες οπότε η εκτίμηση είναι πως δεν χρειάζονταν τόσο πολλοί.

Η Αντίδραση της ΠΟΕΣΥ

Άμεσα υπήρξε η αντίδραση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Αστυφυλάκων κ. Φωτόπουλου για την απόφαση αυτή στο πρόσωπο του Αρχηγού του Σώματος κ. Παπαγιανόπουλου, ο οποίος του απάντησε, σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες «Το θέμα έχει ρυθμιστεί και θα εκτελεστεί κανονικά η εντολή».

 

Έντονη Αντίδραση από τους Γονείς

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία της Ένωσης Αστυφυλάκων (ΠΟΕΣΥ) είχε δεχθεί καταιγισμό παραπόνων από τους γονείς των νεοσυλλέκτων, καθώς δεν ενημερώθηκαν ούτε κατά την μεταφορά τους για εκπαίδευση στην Αθήνα, ούτε για την απρόβλεπτη και ξαφνική μεταφορά τους στην περιοχή του Έβρου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία της Ένωσης Αστυφυλάκων (ΠΟΕΣΥ), μετά την ειλημμένη αυτή απόφαση, σε συνεδρίαση της μελετά μέσω νομικών, κατά πόσο άρθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 100.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.