Σαμοθρακη: Καταληψη ιερου ναου απο τουριστες καταγγελλει η Μητροπολη

Οι «καταληψίες» τοποθέτησαν τα sleeping bags αλλά και προσωπικά τους αντικείμενα σε διάφορα σημεία του ναού

Κατάληψη στον ναό του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στα Θερμά Σαμοθράκης, έκαναν τουρίστες, μετατρέποντας την εκκλησία σε κατάλυμα, σύμφωνα με την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Μητρόπολη οι «καταληψίες» τοποθέτησαν τα sleeping bags αλλά και προσωπικά τους αντικείμενα σε διάφορα σημεία του ναού.

Στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη εκφράζει τη λύπη της , κάνοντας λόγο για κατάπτωση που δημιουργεί στη Σαμοθράκη ο ιδιότυπος αυτός τουρισμός ο οποίος εκτός από τις ιδιοκτησίες και την δημόσια αιδώ δεν σέβεται πλέον ούτε τα ιερά και όσια της τοπικής παραδόσεως των κατοίκων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης έχει ως εξής:

Λυπούμεθα για την κατάπτωση που δημιουργεί στην Σαμοθράκη ένας ιδιότυπος τουρισμός ο οποίος εκτός από τις ιδιοκτησίες και την δημόσια αιδώ, δεν σέβεται πλέον ούτε τα ιερά και όσια της τοπικής παραδόσεως των κατοίκων. Οι φωτογραφίες του καταληφθέντος και βεβηλωθέντος Ναού του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στα Θερμά αποτελεί δείγμα της καταστάσεως που χρονίζει και συνεχίζει ανεξέλεγκτα το καταστροφικό της έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.