Sakis Academy: Σπουδες κομμωτικης με μελλον

Τα 28 χρόνια εμπειρίας στο χώρο και η συνεχής κατάρτιση το καλύτερο εχέγγυο για επιτυχημένες σπουδές στην κομμωτική

Λίγες μέρες πριν ακούσαμε δια στόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ, όπως αντίστοιχα και από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον βασικό στόχο των επόμενων ετών που αφορά στην καταπολέμηση του φαινομένου του brain drain που μαστίζει την χώρα μας, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης ύφεσης που βιώνουμε και έχει οδηγήσει στην πλήρη ισοπέδωση των σχεδίων και των ονείρων των νέων για το μέλλον τους σε ότι αφορά την επαγγελματική τους κατάρτιση.
 
Στοίχημα για την πολιτική ηγεσία του τόπου η μετατροπή του φαινομένου αυτού σε brain gain, δηλαδή η δημιουργία τέτοιων συνθηκών που θα επιτρέψουν τον επαναπατρισμό όσων «μετανάστευσαν» σε άλλες υγιείς οικονομίες, προς αναζήτηση ενός καλύτερου παρόντος και μέλλοντος, αλλά και την παραμονή όσων συνεχίζουν να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην χώρα μας και βρίσκονται αντιμέτωποι σήμερα με το φάσμα της ανεργίας.
 
Μία διέξοδος στην παρατεταμένη αυτή οικονομική, και κατ’ επέκταση κοινωνική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, φαίνεται πως αποτελεί η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τα επαγγέλματα εκείνα δηλαδή τα χειρωνακτικά και τεχνικά, που βασίζονται κυρίως στην αξιοποίηση των ταλέντων και των δεξιοτήτων που διαθέτει κανείς και τα οποία προσφέρουν πιο γρήγορη και εύκολη είσοδο των ενδιαφερομένων στην αγορά εργασίας, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους ίδιους όσο και για την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας.
 
Ένα από τα επαγγέλματα εκείνα που κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, τόσο ως προς το ποσοστό των νέων που επιλέγουν να ασχοληθούν με αυτό, όσο και από πλευράς ζήτησης της αγοράς, είναι αυτό της αισθητικής και της κομμωτικής ειδικότερα. Ειδικότητα η οποία ωστόσο απαιτεί και γνώσεις και κατάρτιση και εμπειρία, ούτως ώστε να μπορέσει κάποιος να καθιερωθεί ως επαγγελματίας, αλλά και να απογειωθεί ενδεχομένως επαγγελματικά σε έναν χώρο που ο ανταγωνισμός καλά κρατεί. 

Σάκης Νταντανίδης «Η τέχνη της κομμωτικής μαθαίνεται στην πράξη και μαθαίνεται από επαγγελματίες με κατάρτιση και εμπειρία» 

«Η κομμωτική είναι τέχνη. Μία τέχνη η οποία μαθαίνεται στην πράξη και μαθαίνεται από επαγγελματίες με κατάρτιση και εμπειρία» θα πει ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου Sakis αλλά και του Κέντρου Δια βίου Μάθησης «Sakis Academy», κ. Σάκης Νταντανίδης που εδώ και 28 χρόνια σε ό,τι αφορά το πρώτο και 4 χρόνια σε ό,τι αφορά το δεύτερο, μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία του στην κομμωτική, με τους πελάτες/πελάτισσες και τους μαθητές του αντίστοιχα.
 
Ο κ. Νταντανίδης με αφορμή την συμπλήρωση των 28 χρόνων λειτουργίας του κομμωτηρίου του, αλλά και την έναρξη των εγγραφών για τη νέα χρονιά στο Sakis Academy βρέθηκε καλεσμένος στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» παρουσιάζοντας τις σημαντικές αλλαγές με τις οποίες ξεκινά η φετινή χρονιά συνολικά για τον χώρο της εκπαίδευσης πάνω στον χώρο της κομμωτικής αλλά και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα όσα έχει να προσφέρει το Sakis Academy τη νέα χρονιά σε όσους το επιλέξουν για τη φοίτησή τους.
 
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη διαφοροποίηση την οποία και επεσήμανε ο ίδιος αφορά στην δυνατότητα που δίνεται πλέον μετά και την ψήφιση του νόμου 4386 αρθρ.42, στους αποφοίτους  Κέντρων Δια Βίου Μάθησης που αφορούν σε σπουδές κομμωτικής, μεταξύ άλλων, να ανοίξουν τον δικό τους επαγγελματικό χώρο, εφόσον έχουν αποφοιτήσει και έχουν συμπληρώσει ένσημα δύο χρόνων  στο οικείο επάγγελμα, αποκληθέντα είτε πριν ή μετά από την αποφοίτηση ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.
 
Μία εξέλιξη, η οποία μετά από χρόνιες πιέσεις των συλλογικών οργάνων του κλάδου, όπως επεσήμανε ο κ. Νταντανίδης επαναφέρει τη νομιμότητα αλλά και το δίκαιο για όσους συνειδητά επέλεξαν να επενδύσουν στο μέλλον τους, επιλέγοντας να λάβουν όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για την σωστή και υπεύθυνη άσκηση του επαγγέλματος του κομμωτή.
 

«Η δουλειά μας δεν μαθαίνεται στα θρανία. Χρειάζεται πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που λαμβάνουν και φυσικά καθοδήγηση από επαγγελματίες, που έχουν γνώσεις και επαγγελματική πορεία» επεσήμανε ο κ. Νταντανίδης για να υπογραμμίσει πως ο ίδιος στήνοντας τόσο την προσωπική του επιχείρηση όσο και το Κέντρο Δια βίου Μάθησης βασιζόταν ανέκαθεν και βασίζεται στην λογική της δια βίου μάθησης, ειδικά σε έναν χώρο που οι εξελίξεις προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.
 
Εξ ου και η συνεχής εκπαίδευση του ιδίου αλλά και των συνεργατών του, μέσω της συμμετοχής τους σε σχετικά σεμινάρια και διοργανώσεις, που αφορούν στις νέες τεχνολογίες και εξελίξεις του χώρου της κομμωτικής. Μία εκ των οποίων ο ίδιος μόλις πρόσθεσε στην λίστα των γνώσεων του παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα master color της Loreal, αποκτώντας μεγαλύτερη εξειδίκευση στο κομμάτι του χρώματος αλλά όπως τόνισε και στη διδασκαλία αυτού.
 
«Ένα παιδί λοιπόν που θα επιλέξει να έρθει να μάθει σε εμάς, είναι σίγουρο ότι θα έρθει σε μία σχολή και σε ανθρώπους που έχουν ανώτερη εκπαίδευση στην τέχνη της κομμωτικής» τόνισε ο κ. Νταντανίδης, εξηγώντας ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ειδικεύεται πλέον μόνο στην τέχνη της κομμωτικής.
 
Ο κ. Νταντανίδης απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα στους ενδιαφερόμενους μαθητές και γονείς να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Sakis Academy έτσι ώστε να κρίνουν δια ζώσης το επίπεδο τόσο των παρεχόμενων σπουδών όσο και των ανθρώπων που απαρτίζουν την «οικογένεια» του Sakis Academy.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών 

Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά, η οποία ξεκινά και επισήμως στις 3 Οκτώβρη βρίσκονται ήδη εν εξελίξει και πραγματοποιούνται καθημερινά στον χώρο του κομμωτηρίου Sakis.
 
Εξηγώντας το τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών του πιστοποιημένου από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Κέντρου ο κ. Νταντανίδης τόνισε πως οι σπουδαστές παρακολουθούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κομμωτικής, 8μηνης διάρκειας, κατά το οποίο διδάσκονται τις τεχνικές – από τις κλασικές έως και τις σύγχρονες-, τα σημεία – κλειδιά και τα μυστικά της κομμωτικής τέχνης.
 
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, όπου οι σπουδαστές επί καθημερινής βάσεως, 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι, σε ολιγάριθμα τμήματα για την επίτευξη της μέγιστης ποιότητας του μαθήματος, εξασκούνται πάνω στην έννοια και την γνώση των μαλλιών, την υγιεινή των μαλλιών και του δέρματος, τα υλικά και τα εργαλεία της κομμωτικής, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο εφαρμόζοντας τεχνικές κουρέματος, χτενίσματα, πιστολάκι, περμανάντ, ισιωτική λείανση διαρκείας, οτιδήποτε αφορά στις βαφές, χρωματογραφία, οργάνωση ενός κομμωτηρίου και φυσικά βασικές γνώσεις πάνω στην χρωματολογία και την προσωπολογία που αποτελεί και χαρακτηριστικό γνώρισμα του κομμωτηρίου Sakis.

Info:
Κέντρο Δια βίου Μάθησης Sakis Academy
Παρασίου 4, Κομοτηνή,
Τηλ.: 2531030390
Εγγραφές καθημερινά: 09:00-13:00
Έναρξη μαθημάτων: 3 Οκτωβρίου 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.