Ροδοπη: Οδηγος φορτηγου τραυματιστηκε εν ωρα εργασιας

Συχνή η αναγγελία εργατικών ατυχημάτων-Μέτρα ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Εργατικό ατύχημα στη Ροδόπη καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής καταθέτοντας την θλίψη και οργή της.

Όπως εξηγεί την Τρίτη «ένας συνάδελφός οδηγός φορτηγού, τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια της εργασίας του. Συγκεκριμένα οδηγώντας ανατρεπόμενο φορτηγό στον ορεινό όγκο της Ροδόπης κλήθηκε να κάνει ένα δύσκολο και επικίνδυνο χειρισμό στο φορτηγό με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος και τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου.

Ο συνάδελφος νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Ν. Κομοτηνής όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του».

Το εργατοϋπαλληλικό κέντρο επισημαίνει πως «δυστυχώς στην περιοχή μας είναι συχνή η αναγγελία εργατικών ατυχημάτων, απόρροια της μεγάλης πίεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία» και τονίζει ότι «η εργοδοσία και οι υπεύθυνοι αυτής θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η πίεση συχνά οδηγεί σε αστοχίες και λάθη, με αποτέλεσμα το φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και το Σωματείο Χειριστών & Βοηθών Μηχανημάτων Ανυψωτικών, Εκσκαπτικών και Ισοπεδωτικών Νομού Ροδόπης επισημαίνουν, όπως έχουν κάνει και παλαιότερα, ότι απαιτείται:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία από την Τεχνική Επιθεώρηση στους χώρους εργασίας.
  • Αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς και την νομοθεσία για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία.
  • Ίδρυση και λειτουργία χωριστού Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στο Νομό Ροδόπης.
  • Ευαισθητοποίηση των εργοδοτών δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των εργαζομένων και όχι στην αύξηση της κερδοφορίας τους.

Κλείνοντας το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί την πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας των εργαζομένων για να σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε για ατυχήματα-δυστυχήματα συναδέλφων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.