Ροδοπη: Με απεργια «υποδεχονται» την ψηφιση του εργασιακου νομοσχεδιου Σωματεια

Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στην Πλατεία

Στην Ολομέλεια της βουλής εισήχθη προς συζήτηση τη Δευτέρα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με τη διαδικασία της ψηφοφορίας να έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 16 Ιουνίου, το βράδυ. Συνδικάτα, φορείς και κόμματα έχουν ποικιλοτρόπως εκφράσει την αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «αντεργατικό». Κλιμακώνοντας την αντίδρασή τους δίνουν εκ νέου αγωνιστικό ραντεβού για την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί και η Ροδόπη όπου η ΕΝΙΔΥΚ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 στην Κ. Πλατεία Κομοτηνής.

Στο σχετικό της κάλεσμα υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!».

Παράλληλα καλεί «όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να πάρουν μέρος στην 3ωρη στάση εργασίας που αποφάσισε το ΔΣ την Τετάρτη 16 Ιούνη από τις 11:00 έως τις 14:00» και ταυτόχρονα «όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους μαζικούς φορείς του κινήματος, κάθε εργαζόμενο να συζητήσει και να συμβάλει στην οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης, να συμμετέχει στην νέα απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 12:30 στην κ. πλατεία Κομοτηνής».

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ροδόπης: «Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ροδόπης που γνωστοποιεί πως θα συμμετέχει στην συγκέντρωση της Κεντρικής Πλατείας, την Τετάρτη. «Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα.


Όχι στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου και για τους «όρους» του Μεσαίωνα» τονίζει σε ανακοίνωσή του για να τονίσει πως «η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις δίνει τον τόνο της κλιμάκωσης των επόμενων ημερών πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα για να δυναμώσουμε το απεργιακό ποτάμι! Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.