Ροδοπη: Δυο κατοικοι απο τα Παγουρια προσεφεραν 300 μπαλες ζωοτροφων για τη Βορεια Ευβοια

Με την βοήθεια του Παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η μεταφορά

Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τους ανθρώπους εδώ στη Ροδόπη»

Ένα φορτηγό με 300 μπάλες ζωοτροφών ξεκίνησε από τα Παγούρια προς την Βόρεια Εύβοια, για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών, με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής.

Η βοήθεια αυτή προέρχεται από δύο κατοίκους του οικισμού, που με την διαμεσολάβηση του και του Κτηνιάτρου Θάνου Καραγιώργη ζήτησαν να αναλάβει το Παράρτημα τη μεταφορά και τη διάθεση των τροφών στις πληγείσες περιοχές.

Όπως σημείωσε ο συντονιστής του Παραρτήματος Σαμαρειτών Διασωστών του Παραρτήματος κ. Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση, για αυτό φόρτωσαν τις μπάλες, σε συνεργασία με τον κ. Καρασούλη που προσέφερε το φορτηγό για τη μεταφορά, για να κατευθυνθεί προς την Εύβοια και να μπορέσει να φτάσει στον προορισμό του , σε συνεννόηση με την ηγεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τους ανθρώπους εδώ στη Ροδόπη, γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνεται μεταφορά τόσο μεγάλης ποσότητας ζωοτροφών στη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Ιμανιμίδης, τονίζοντας πως ανάλογο περιστατικό είχαν αυτή τη στιγμή μόνο στην Ιταλία, όπου ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός καλείται να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα και χρειάζεται να μεταφέρουν τροφές από αρκετά μακριά προς τις πληγείσες περιοχές.

Το Παράρτημα Κομοτηνής, σημείωσε ο κ. Ιμανιμίδης, στήριξε και συλλογές τροφίμων για τους πυρόπληκτους, όπως αυτή των συλλόγων της Ξυλαγανής, που ένωσαν τις δυνάμεις τους συγκεντρώνοντας περίπου 50 δέματα ειδών πρώτης ανάγκης, αξίας περίπου 3,5 χιλιάδων ευρών, που μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια του ΚΤΕΛ Κομοτηνής στις κεντρικές αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και ανάλογα με τις ανάγκες θα μοιραστεί σε διάφορα σημεία της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.