Ροδοπη: Δημοσια συγχαρητηρια απο φορεις προς τους συμμετεχοντες των Πανελλαδικων

Μηνύματα έστειλαν ο Μητροπολίτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών

Τέλος στην αγωνιά των παιδιών που φέτος έδωσαν τον δικό τους προσωπικό αγώνα για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων  έδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το πρωί της Παρασκευής με την ανακοίνωση των Βάσεων για το σχολικό έτος 2020-2021.

Με τη γνωστοποίηση των βάσεων, φορείς της Ροδόπης έσπευσαν να συγχαρούν δημοσίως τους επιτυχόντες της περιοχής, ενώ δεν παραλείπουν σε όσους τυχόν δεν κατάφεραν να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν την προσπάθεια. 

Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Η ζωή έχει πολλούς δρόμους καταξίωσης»

Πιο συγκεκριμένα, σε μήνυμα του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τονίζει:

«Αγαπητά μας παιδιά,

Η ανακοίνωση σήμερα των ονομάτων σας μεταξύ των επιτυχόντων στις Παννελλήνιες Εξετάσεις και η συνέχιση των σπουδών σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έγινε πρόξενος ιδιαίτερης χαράς για την τοπική μας Εκκλησία.

Με την είσοδο σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανοίγει ένα  σημαντικό και ελπιδοφόρο κεφάλαιο στη ζωή σας. Η σημερινή επίτευξη του στόχου, η προσδοκία της επαγγελματικής αποκατάστασης, σύμφωνης με τις επιθυμίες σας, κυρίως όμως η παρουσία σας στην ακαδημαϊκή κοινότητα και η αυριανή ένταξη σας στην κοινωνία ως δημιουργικών και υπευθύνων πολιτών, δίδουν σε όλους εμάς ελπίδα.   

Σας συγχαίρω θερμά, διότι αυτή η επιτυχία είναι καρπός σκληρής προσπάθειας, μελέτης, στερήσεων και αγωνίας. Επίσης θέλω να συγχαρώ τους γονείς, τους καθηγητές, τους πνευματικούς σας πατέρες και όλους όσους σας συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν για την επιτυχή κατάληξη του αγώνα σας.

Σήμερα, όμως, υπάρχουν και ορισμένα παιδιά, των οποίων τα αποτελέσματα δεν καλύπτουν τις προσδοκίες τους. Σας υπενθυμίζω κάτι που γνωρίζετε, ότι τίποτα δεν σας εμποδίζει να επαναπροσπαθήσετε, και επιπλέον σας υπενθυμίζω ότι η ζωή έχει πολλούς δρόμους καταξίωσης του προορισμού και της αξίας σας ως ανθρωπίνων προσώπων.

Καλή σταδιοδρομία! Συγχαρητήρια θερμά! Ο Θεός μαζί σας!».

Κ. Μπαντίκος: «Πολλοί έπαινοι αξίζουν σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος»

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κώστας Μπαντίκος τονίζει:

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων,  εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχατε και, ιδιαιτέρως, σε όσους πέτυχατε την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα, από τον Μάρτιο του 2020 και όλο το σχολικό έτος 2020-2021, που η πανδημία του κορωνοϊού δυσχέρανε ουσιωδώς την εκπαιδευτική διαδικασία, οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε ήταν αυξημένες και χρειάστηκε όλοι – υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί και γονείς – να συμβάλουμε στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, ανταποκρινόμενοι με υπευθυνότητα και σύνεση.  Ωστόσο, όλοι βγήκατε νικητές, έχοντας αποκομίσει εμπειρίες που, σε κάθε περίπτωση, θα σας φανούν χρήσιμες στην πορεία της ζωής σας.

Πολλοί έπαινοι αξίζουν σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, για την προσπάθεια που καταβάλατε και τον αγώνα που δώσατε».

Ντ. Χαριτόπουλος: «Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών θα είναι δίπλα σας, συμπαραστάτης σας σε ό,τι χρειασθείτε»

Τέλος ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος σε γραπτή του δήλωση σημειώνει:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Με αισθήματα υπερηφάνειας και χαράς επιθυμώ να συγχαρώ όλους όσους πέρασαν στις πανελλήνιες εξετάσεις κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, ύστερα από ένα τίμιο και δίκαιο αγώνα, προσπάθεια και αφοσίωση.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα πορεία σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που θα σας οδηγήσει στην κατάκτηση της επιστημονικής γνώσης και σε μία δημιουργική προσφορά στην κοινωνία.

Επιθυμώ να συγχαρώ επίσης τις οικογένειες και τους καθηγητές σας για τη στήριξη και βοήθεια που σας προσέφεραν.

Όσοι δεν τα κατάφεραν φέτος ας μην απογοητευθούν. Πάντα υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία.

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών θα είναι δίπλα σας, συμπαραστάτης σας σε ό,τι χρειασθείτε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.