Ροδοπη: 920 υποψηφιοι στον «στιβο» των φετινων πανελλαδικων εξετασεων

Η συντριπτική πλειοψηφία θα διαγωνιστεί με το καινούργιο σύστημα

Ενάμισης μήνας χωρίζει πλέον τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων από την έναρξη της κρίσιμης δοκιμασίας, μέσω της οποίας θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, από την επεξεργασία των στοιχείων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, προέκυψε ότι ο συνολικός αριθμός των νέων, που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, είναι 103.366. Υπενθυμίζεται ότι μια ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς είναι ότι θα διεξαχθούν «διπλές» εξετάσεις, όπου οι απόφοιτοι δύνανται να διαγωνιστούν είτε με το νέο σύστημα των 4+1 μαθημάτων, είτε με το παλαιό σύστημα των 6 μαθημάτων. Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα στοιχεία, το ποσοστό των αποφοίτων που επέλεξε να διαγωνιστεί με το παλαιό σύστημα ανέρχεται σε 4% στα Γενικά Λύκεια.
 
Παρόμοια εικόνα εμφανίζεται και στον νομό Ροδόπης, όπου οι νέοι πρόκειται να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι συνολικά 920. Οι 720 εξ αυτών προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια ή ανήκουν στην ομάδα Β’ των ΕΠΑΛ, ενώ οι υπόλοιποι 200 είναι υποψήφιοι με την ομάδα Α’ των ΕΠΑΛ. Ο αριθμός των αποφοίτων, που είχαν δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα στο νέο και στο παλιό σύστημα, είναι συνολικά 240 και από αυτούς μόλις 37 επέλεξαν να διαγωνιστούν με το παλαιό σύστημα.
 
Για τη διενέργεια των εξετάσεων έχουν οριστεί 7 εξεταστικά κέντρα στο νομό και συγκεκριμένα οι σχολικές μονάδες του 1ου, του 2ου και του 3ου ΓΕΛ, η σχολική μονάδα του Μουσικού Σχολείου και εκείνες των λυκείων του Ιάσμου, της Ξυλαγανής και των Σαπών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.