Ροδοπη: 3 στους 4 υποψηφιους των ΓΕΛ εισηχθησαν στα ΑΕΙ

Στο 50% η επιτυχία στα ΕΠΑΛ, σύμφωνα με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου

Οι τρείς στους τέσσερις υποψήφιους των ΓΕΛ της Ροδόπης πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή, σύμφωνα με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου.

Συγκεκριμένα, το 75% των μαθητών των γενικών Λυκείων είχαν επιτυχία σε μια πανεπιστημιακή σχολή, με τον αριθμό να μένει σχετικά σταθερός σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Την ίδια ώρα, το 50% των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις από τα ΕΠΑΛ της Ροδόπης, εισήλθαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την κ. Διευθύντρια, οι φετινές συνθήκες, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, κάνουν δύσκολο να είναι ξεκάθαρο πόσοι από αυτούς δεν εισήχθησαν λόγω επιλογών στο μηχανογραφικό για συγκεκριμένες σχολές, ή γιατί έμειναν εκτός λόγω ΕΒΕ.

Όσο για αυτούς που εισήχθησαν, η κ. Κοσμίδου παρατήρησε πως είχαμε αρκετές επιτυχίες στις υψηλόβαθμες σχολές, με πολύ καλά αποτελέσματα.

«Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ένα νέο παράθυρο, μια νέα εισαγωγή στον κόσμο των ενηλίκων, που προϋποθέτει να κάνω χρήση της εμπειρίας μου, αλλά και να έχω στόχο και να κυνηγήσω ένα όνειρο» ανέφερε, τονίζοντας πως αν οι νέοι φοιτητές δεν έχουν αυτά τα δύο, η εισαγωγή θα είναι σε συγκεχυμένο κλίμα, χωρίς να είναι ξεκάθαρο πού πηγαίνουν.

Για αυτό πρέπει να αποφύγουν πράγματα που φέρνουν αρνητικά αποτελέσματα, και να προσπαθήσουν να κατευθύνουν τις τεχνικές και δεξιότητες τους προς θετικά αποτελέσματα. Τους πρότεινε δε να ξέρουν που πηγαίνουν, να γνωρίσουν το νέο του περιβάλλον, όχι ως απλοί θεατές, αλλά σαν συνδημιουργοί του, ώστε να αξιοποιήσουν και να κατακτήσουν αυτά που θέλουν, να κατακτήσουν και να προχωρήσουν στην ενήλικη ζωή που τώρα ξεκινούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.