«Ρατσιστικες και φασιστικες οι δηλωσεις Παγκαλου»

Να ζητήσει συγγνώμη καλεί τον π. υπουργό εξωτερικών ο Πρόεδρος του ΚΙΕΦ

Την αντίδραση του Προέδρου του Κόμματος Ειρήνης Ισότητας και Φιλίας (ΚΙΕΦ) κ. Μουσταφά Αλή Τσαούς προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού εξωτερικών της χώρας κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε ότι «ο καλύτερος Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος». Χαρακτηρίζοντας τη δήλωση αυτή ως ρατσιστική και φασιστική ο Πρόεδρος του ΚΙΕΦ σε γραπτή του δήλωση καταδικάζει τα λεγόμενα Πάγκαλου και υπενθυμίζει σε αυτόν ότι « υπάρχουν στην Δυτική Θράκη περίπου 150.000 Μουσουλμάνοι-Τούρκοι με Ελληνική υπηκοότητα που έχουν γεννηθεί και ζουν στην Ελλάδα. Δηλώνω ότι οι άσχημες και ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε είχαν ως στόχο και τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που είναι πολίτες της χώρας του και επίσης οι δηλώσεις αυτές αποτελούν βαριά προσβολή για ολόκληρη τη Μειονότητα».
 
«Μετά από αυτές τις δηλώσεις» συνεχίζει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Τσαούς «είναι τώρα πολύ καλύτερα κατανοητός ο  λόγος για τον οποίο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε φήμη για εχθρότητα κατά των Τούρκων. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους δηλώσεις σπέρνουν μόνο μίσος και  εχθρότητα ανάμεσα σε λαούς».
 
«Καταδικάζοντας έντονα αυτές τις δηλώσεις του Πάγκαλου που περιέχουν υψηλές δόσεις ρατσισμού και φασισμού, οι οποίες στοχοποιούν την Τουρκική ταυτότητα, θα ήθελα να ανακοινώσω στην κοινή γνώμη ότι αναμένουμε να ζητήσει συγγνώμη για αυτές τις άσχημες δηλώσεις» καταλήγει η δήλωση του Προέδρου του ΚΙΕΦ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.