Rapid test την Τεταρτη το πρωι σε Μισχο και Αμβροσια

Αυξητική η τάση του ιικού φορτίου σε τρεις οικισμούς του Δήμου Ιάσμου∙ 10 τα ενεργά κρούσματα

Σε επιφυλακή έθεσε και πάλι τον δήμο Ιάσμου ο εντοπισμός κρουσμάτων Covid-19 σε κατοίκους των οικισμών Μίσχου, Μεγάλου Πιστού και Αμβροσίας. Ο Δήμαρχος κ. Οντέρ Μουμίν σε ανακοίνωσή του διά των social media το πρωινό της Δευτέρας παρέθεσε περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση που παρουσιάζει ο  Δήμος σε σχέση με τη νόσο του κορωνοϊού. Όπως είπε, το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων στον δήμο Ιάσμου φτάνει τα 10 εκ των οποίων τα 8 βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον και τα 2 νοσηλεύονται.

Συνολικά ο αριθμός των θανάτων από την αρχή της πανδημίας στον Δήμο Ιάσμου είναι 12 εκ των οποίων 7 άνδρες και 5 γυναίκες, με τη διάμεση ηλικία των θανόντων να είναι τα 75 έτη.

Απευθυνόμενος στους δημότες ο κ. Μουμίν αναγνώρισε την κούραση από τα μέτρα για να υπογραμμίσει ωστόσο πως «τα δεδομένα του κορωνοϊού στον δήμο μας παρουσιάζουν αυξητική τάση». Γι’ αυτό και κάλεσε τους δημότες «για άλλη μια φορά να τηρήσετε τα μέτρα που επιβάλει η Πολιτεία, έτσι ώστε να μπορέσουμε από κοινού να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού στην εδαφική περιφέρεια του δήμου Ιάσμου».

Μάλιστα ο δήμαρχος σημείωσε πως για τον σκοπό αυτό κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ θα διενεργηθούν rapid test την Τετάρτη 11.00 με 14.00 στον Αγροτικό Ιατρείο Μίσχου και στο κτήριο της Κοινότητας Αμβροσίας.

«Σας ζητώ, όσοι επιθυμείτε, να προσέλθετε στη διενέργεια των test για να βγάλουν και οι αρμόδιες αρχές ασφαλέστερα συμπεράσματα» προέτρεψε ο Δήμαρχος Ιάσμου κλείνοντας την ανακοίνωσή του.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.