Rapid test σημερα στον Ιασμο και τη Δευτερα στη Σαλπη

Εμφανίστηκαν νέες μολύνσεις στους δύο οικισμούς αποκάλυψε ο δήμαρχος Ιάσμου

Η εμφάνιση νέων μολύνσεων από Covid-19 σε Ίασμο και Σάλπη κινητοποίησε άμεσα τον δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ στους δύο οικισμούς.

Όπως είπε ο κ. Μουμίν σε διάγγελμά του, «πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας. Με τη δική σας καθοριστική συμβολή κάθε φορά αναχαιτίσαμε τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στους οικισμούς μας. Αυτή τη φορά δοκιμάζεται ο Ίασμος και η Σάπλη. Στον Ίασμο, από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει έχουμε τουλάχιστον πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπως επίσης και στη Σάπλη έχουμε τρία τουλάχιστον επιβεβαιωμένα κρούσματα».

Εξ αυτού του λόγου ο δήμαρχος Ιάσμου γνωστοποίησε πως σήμερα Παρασκευή από τις 11.00 έως τις 14.00 κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ιάσμου και τη Δευτέρα τις ίδιες ώρες στο κτήριο της κοινότητας στη Σάπλη για τη διενέργεια rapid test. Ο κ. Μουμίν απηύθυνε πρόσκληση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ώστε «να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα για να πάρουμε εν συνεχεία τα κατάλληλα μέτρα», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν τα τηρούν τα μέτρα. «Όπως βλέπετε σταδιακά οι δραστηριότητες ανοίγουν. Επανερχόμαστε σε μια κανονικότητα. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της πανδημίας, χρειάζεται όμως από όλους για άλλη μια φορά μεγάλη προσοχή για να μην χάσουμε όλα αυτά που κατακτήσαμε αυτό το διάστημα» είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Μουμίν κλείνοντας αναφέρθηκε και στο θέμα του εμβολιασμού στέλνοντας μήνυμα προς τους πολίτες «να εμβολιαστείτε και να μην φοβάστε, για να αποκτήσουμε όλοι μαζί ανοσία και να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της πανδημίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.